Možná jste seriál The Chosen viděli už dávno v angličtině. Teď máte možnost se na něj podívat, i když anglicky tak dobře neumíte, případně vám z jakéhokoli důvodu vyhovuje sledování v televizi, nikoli přes internet. Od tohoto týdne poběží v televizi Noe vždy v sobotu večer a v neděli odpoledne v repríze. A pokud jste seriál už viděli, můžete se nechat nadchnout pro cesty nejen do hor. A ke krémování pohorek si pustit zajímavý rozhovor.  

Zdroj: The Chosen (2017) | Galerie - Ze seriálu | ČSFD.cz (csfd.cz)

Úterý 2. dubna

V souvislostech - Jaroslav Šebek: Vatikánská diplomacie

Mají lidé kolem vás poznámky na výroky papeže Františka a vy nevíte, co k tomu říct? Možná vám Jaroslav Šebek pomůže se v tom zorientovat. A televizi kvůli tomu zapínat v konkrétní čas nemusíte, můžete si rozhovor pustit teď hned z archivu.

Bohoslovci – Sloužit se všemi dary

Šest příběhů velmi rozdílných mužů, kteří na své cestě ke kněžství čelí mnoha výzvám. Dokument ukazuje, že existuje naděje, že církev získá odvážné kněze, kteří chtějí zasvětit svůj život následování Krista a zároveň pro cestu za Kristem a s kristem nadchnout i ostatní.

Plné hnízdo v Jihočeském kraji

Nebojte se sourozenců! Ukážeme, jak na ně. Navštívili jsme s dětmi biologického tatínka a zkoumali, jestli nám tátové chybí jako mámy. A to, že pěstounství může pomoci vyřešit vztah k sobě i ostatním.

Středa 3. dubna

Lidé a město

Kroměříží procházela historie a je to vidět na každém kroku. Film zachycuje jedinečné okamžiky města i jeho lidí, kteří tady žijí. Protože i za nejobyčejnější fasádou se skrývají neobyčejné životy. 

Flešbeky - Godzone podcast

Zuzana Božíková: Bydlela jsem ve sklepě v San Francisku

Vlogerka a misionářka Zuzana Božíková se věnovala marketingu, ale už několik let navštěvuje střední školy s evangelizačními přednáškami. Co přimělo mladou ženu tak zásadně změnit kariéru a na plný úvazek se věnovat službě Bohu a lidem?

Chiara Luce Badano - Neobyčejný příběh obyčejné dívky
Dokumentární  film vypráví příběh italské studentky, která poznala spiritualitu Hnutí fokoláre. Chiařin život náhle ukončila zákeřná nemoc, přesto ho ale až do posledních dnů prožila naplno a její postoj k životu se stal inspirací pro mnoho lidí, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. 

Čtvrtek 4. dubna

Výpravy do divočiny: Rozumíme šimpanzům?
Není moc roztomilejších stvoření, než jsou šimpanzátka - snad proto, že nám v mnohém připomínají lidské děti. Šimpanzi jsou nám vývojově velmi blízcí a jejich výzkum je tak pro lidi důležitý. Krom získávání poznatků o našem vlastním vývoji je zásadní v boji za co nejlepší ochranu šimpanzů. 

Jak potkávat svět s Lucií Výbornou a Pavlem Helanem

Arciopat Petr Prokop Siostrzonek pozval Jiřího Pavlicu a jeho hosty do břevnovského kláštera. O svém potkávání světa bude vyprávět moderátorka a novinářka Lucie Výborná spolu s písničkářem Pavlem Helanem.

Pátek 5. dubna

Outdoorová videa Štěpána Dvořáka: Krajina okolo Javořice

Štěpán Dvořák vás vezme na výlet po České Kanadě - z Mrákotína s ním projdete trasu skrz lesy, zříceninu i kamenná moře a vystoupáte na vrchol Javořice. Podělí se s vámi o výhledy na okolní kopce, ukáže vám místní lomy i umělecká díla. Pokud rádi výletujete, tenhle pořad pro vás může být inspirací pro letní toulky. 

BET LECHEM - vnitřní domov: Pravoslavní v běloruském Minsku

Do postsovětské republiky se vrací náboženský život. Jaká je role Panny Marie v katolickém a pravoslavném křesťanství? Co nás s pravoslavím spojuje?

Sobota 6. dubna

Apoštolové

Následujte malou skupinu prvních křesťanů, kteří odvážně hlásají o Kristu a jeho poselství navzdory pronásledování. Díky nim se církev rozrůstá, a i ti největší nepřátelé se obrací k víře. Na motivy knihy Skutky Apoštolů, kapitola 1-9. Tento silný a dojemný obraz prvních křesťanů nadchne diváky všech věkových kategorií.

The Chosen: Volal jsem tě jménem

Dva bratři dluží peníze, ne ale jen tak někomu. Dluží daně samotnému římskému impériu a je tedy celkem jasné, že to není příjemná situace. V Červené čtvrti se zatím žena pere se svými démony - a jak už jméno čtvrti napovídá, nejsou to démoni zrovna malí. První díl nového seriálu inspirovaného evangelii.

Neděle 7. dubna

V pohorách po horách - Babky v Západních Tatrách

Plánujete, kam vyrazíte s partou mládeže nebo s rodinou na prázdniny? Pokud jste ještě nerozhodnutí, třeba je to proto, že neznáte Západní Tatry. Dokument vám samozřejmě neukáže to, co zjistíte, když budete v pohorkách dusat cestičkami nahoru a dolů, ale třeba vás přeci jen dokáže přesvědčit, že tahle část Slovenska je na letošní léto ta pravá.

Jehňátko

Kulisou příběhu obyčejných bezbranných lidí, kteří marně zápasí o záblesk naděje, je vyprahlá pustina Sardinie. Hlavní postavou je sedmnáctiletá Anita, která žije s otcem Jacopem na venkově. Kamenité pastviny sousedí s vojenskou základnou, která po léta ničí zdraví a životy místních obyvatel...

Pondělí 8. dubna

Noční univerzita: Marek „Maara“ Holeček - Dotknout se nebe

Mára patří mezi naše neznámější horolezce. Vylezl kdekam, občas mu přitom šlo o život a navíc o tom umí velmi podmanivě vyprávět. 

Setkání: Pavla Lowentalová

Krnov je městem neustálého pohybu lidí, přistěhovalců z českých zemí i zahraničí. A to se dělo v historii tohoto města od nepaměti. Krnovská rodačka diváky provede po místech, kde se spojují příběhy mnoha kultur, po místech, které možná v průvodcích nenaleznete, ale stojí za to je vidět.