V posledních letech je čím dál těžší si vybrat, co v létě dělat. Proč? Protože nabídka je tak široká a tolik věcí se děje naráz, že je to kolikrát Sofiina volba. S rozetnutím onoho gordického uzlu by vám mohl třeba pomoct tento článek - v půli května vám přinášíme článek s tipy na tábory, konference nebo festivaly. Zláká vás některý?

Může jít o obrázek ‎7 lidí a ‎text, kde se píše ‎ジ I KE () נרו バン FESTIVAL KEFASFEST KRESTANSKÝ MULTIŽÁNROVÝ FESTIVAL www.kefasfest.cz fest‎‎‎

21. - 23. 6., Dolní Kounice

KEFASfest 2024

Letos se už po jedenácté naplní ruiny kláštera Rosa Coeli mladými z nejen brněnské diecéze, aby si užili společný víkend. Těšit se můžou nejen na spoustu dobré hudby, ale také na přednášky, workshopy jako třeba míchání koktejlů či sportovní aktivity. Celovíkendový lístek můžete ještě do konce května koupit se slevou. 

 

4. - 5. 7., Velehrad

Dny lidí dobré vůle

Už pětadvacátý ročník velkolepé akce. Komu nestačí televizní přenosy, musí vyrazit ke kolébce křesťanství u nás. Kromě koncertu Jiřího Pavlici s Hradišťanem vás tam čeká i další bohatý program.

6. - 13. 7, Rajnochovice

Bombastik 2024

Na Přístavu v Rajnochovicích si pro vás (či mladší rodinné příslušníky) připravili tradiční bombastický kemp. Takže pokud máš kolem sebe někoho, komu je od třinácti do šestnácti a ještě neví, co dělat na začátku léta, rozhodně mu o téhle akci řekni!

7. - 14. 7., Chorvatsko

Teen ERA Meeting

Rádi bychom tlumočili pozvání na zahraniční Teen ERA meeting pořádaný hnutím ERA. Tato skvělá akce se bude konat v termínu 7. 7. – 14. 7. 2024 v městečku Savudrija v Chorvatsku a je určena pro všechny ve věku od 9 do 17 let.

Těšit se můžete na moře, bohatý duchovní program, nové zážitky a hlavně na nové kamarády.

Může jít o obrázek text, kde se píše KONFERENCE CHARIS Brno, vystavište BVV, 10.-14. července 2024

10. - 14. 7., Brno

Konference Charis

Hlavním letošním hostem je p. Jozef Mihok, dál se můžete těšit na p. Vojtěcha Kodeta, Kateřinu Lachmannovou, kapelu ALIVE a spoustu dalších přednášek, diskuzí, workshopů, nemusíte se bát ani o zábavu mladších účastníků, protože přijede i Víťa Marčík se svým loutkovým divadlem. Hlavním tahákem charismatické konference je pochopitelně obrovské společenství křesťanů všech věkových kategorií, kteří se sejdou na jednom místě. 

Může jít o obrázek text

13. - 20. 7., Smilovice

XCAMP

Smilovice jsou malá vesnice v podhůří Beskyd. V červenci se do ní sjíždějí mladí z celé republiky. Tématem letošního roku je Pevný bod a těšit se můžeš na řadu i zahraničních řečníků, kapely, worship, sportovní aktivity a samozřejmě spoustu nových lidí, které potkáš.

 

19. - 30. 7., Sedliacká Dubová, Slovensko

Dubova Colonorum

Možná tě až tak nelákají hromadné akce jako jsou festivaly nebo konference a radši bys vzal do ruky zednickou lžíci a přiložil ji k dílu. Možnost budeš mít hned dva termíny - naši slovenští sousedi tě zvou na dobrovolnický středověce laděný tábor, při kterém se mimo jiné opravuje kostelík sv. Kataríny. Takže se neboj zahodit mobil a vydat se na Oravu.

 

21. - 27. 7., Ktiš

ENTERcamp

ENTERcampy jsou sice hlavně pro mládež z českobudějovické diecéze, vítán je ale každý, kdo se chce poznat s novými lidmi. První termín je určený pro účastníky od 13 do 15 let a těšit se můžou nejen na nové kamarády, ale i na spoustu sportovních aktivit, společnou modlitbu i na zajímavé přednášky. Pro starší účastníky je pak určen druhý termín 29. 7. - 4. 8. a přihlásit se na něj můžou všichni od 16 do 21 let.

 

21. - 28. 7., Příchovice

Teen Tábor

Jako každý rok i letos o prázdninách proběhne tábor pro mladé dospívající od 13 do 19 let. Užijte si během teplých letních a bezstarostných prázdninových dní mnoho zábavy, poznejte nové lidi a vyzkoušejte spoustu nových aktivit s jistou dávkou dobrodružství a legrace. Veškeré podrobnosti se dovíte při vyplnění přihlášky, kterou je nutné pro účast na táboře zaslat. Přihláška ZDE.

27. 7., Javorník

NG fest

Že jste o NG festu neslyšeli? To je chyba! V Javorníku nad Veličkou vás totiž čeká množství zajímavých řečníků, například ostravský kazatel Tibor Máhrik, a samozřejmě pořádná nálož dobré hudby - mimo jiné i Isaac Records nebo Timothy

 

28. 7. - 3. 8., Kostelní Vydří

JUMP

JUMP je tradiční tábor, který se odehrává v Kostelním Vydří už mnoho let a letos rád přivítá i tebe. Proběhne ve dvou termínech - JUMP ML 28. 7. - 3. 8. a JUMP XL 5. - 11. 8.. První zmíněný termín je určený pro účastníky ve věku 15 - 18 let, na druhý se můžeš přihlásit, pokud je ti mezi 19 a 25 lety. Čekají tě přednášky, diskuze, hry a spousta sportovních aktivit. Takže pokud se nebojíš, neboj se skočit a na JUMP se přihlásit. 

 

28. 7. - 3. 8., Rajnochovice

RAFTcamp 2024

Už pojedenácté se můžeš vypravit na společnou "plavbu" s mládeží 16 až 25 let. Tenhle týdenní zážitek si pro tebe připravili Rajnošáci z Přístavu a kromě her a dalších zábav tě čeká i společná modlitba, diskuze, přednášky a díky RAFTbandu i pořádná porce dobré muziky. 

 

28. 7. - 3. 8., Řím

Pouť ministrantů do Říma

Jsi ministrant a máš náladu na dobrodružství, jaké se nepoštěstí jen tak někomu? Přidej se k velké ministrantské pouti do Vatikánu. Potkáš tam stovky dalších ministrantů z celého světa, můžeš se těšit na chození po památkách, koupání v moři a zlatý hřeb celé akce - audienci u Svatého otce

28. 7. - 3. 8., Březí u Čachrova

ÚLeT

I plzeňská diecéze si pro (nejen) svou mládež připravila setkání. To proběhne v Březí u Čachrova a organizítoři z DCM si pro účastníky připravili výlety, promítání, sporty, hry, muziku a spoustu dalších táborových aktivit. 

29. 7. - 7. 8., Medugorje

Mladifest Medugorje

Na Mladifest se z republiky vypravuje vícero poutníků, my jsme vám vybrali nabídku z okolí Zlína a Brna. Autobus vás doveze až na festival evropské mládeže v jednom z nejznámějších poutních míst v Evropě a nemusíte se bát, že byste se nudili - kromě oficiálního programu se můžete těšit i na koupání a poznávání okolních pamětihodností. 

Může jít o obrázek text, kde se píše NEBO 1-3/8 ÎA ZEMI? 2024

1. - 3. 8., Král'ova Lehota, Slovensko

CampFest

CampFest je jeden z nejznámějších festivalů u nás i na Slovensku a letos, ostatně jako každý rok, vás čeká pěkná nálož. Oragnizátoři pozvali řadu kapel jako Amanda Cook, A Night with the King, TowMeot nebo BCC Worship. Jestli ještě nemáš lístek, neváhej!

4. - 10. 8., Králíky

Runway camp

Runway camp letos slaví už desátý ročník a to je výborná příležitost se přihlásit a oslavit to. A proč zrovna tento název? "Runway /ranvej/ je dráha, ze které letadla vzlétají na své cesty. Chceme se společně odlepit ze země a vzlétnout na cestu k Bohu. Ta může být často nebezpečná, ale cíl stojí za to!"

Není k dispozici žádný popis fotky.

12. - 17. 8., Kroměříž

Celostátní setkání animátorů

Setkání je pro všechny mladé lidi, kteří jsou aktivní ve farnostech nebo společenstvích, a pro ty, kteří by se v nich chtěli aktivně zapojit. Také je určeno všem účastníkům a absolventům animátorských kurzů, kteří se touží více vzdělávat a rozvíjet ve službě. A co má "céesáčko" letos v nabídce? Hanu Imlaufovou, Marcelu Roubalovou nebo Marka Nováka z NF Credo. Je na co se těšit!

Není k dispozici žádný popis fotky.

22. - 24. 8., Vsetín

UNITED

Festival UNITED snad není třeba představovat, jen vás navnadím lehkou ochutnávkou na letošní program. Mezi řečníky vystoupí například Marek Orko Vácha nebo Jakub Limr, připravena je i řada zajímavých seminářů, z nich se některé dotknou i současných ožehavých témat. A všechny samozřejmě nejvíc zajímá line-up kapel - Jana Zubajová, Tow Meot, Way to go a spousta, spousta dalších.

 

Tak co, kam letos vyrazíš ty?