Křesťané někdy žijí, jako by středověk dosud trval a všechna známá civilizace byla křesťanská. Bohužel nežijí tak, aby to mohla být pravda. Většina našeho národa už ani neví, v co křesťané vlastně věří, a je jim to docela jedno. Možná není nutné se s tím smířit a rezignovat na oslovení příslušníků naší ateistické většiny. Co by se dalo dělat se zamyslí katolický "youtuber" P. Josef Prokeš, a o osobnosti, která dokázala oslovit i lidi mimo církev, o kardinálu Tomáškovi, budou mluvit Jaroslav Šebek a Václav Malý. To vše v televizi Noe.

P. Josef Prokeš. Zdroj: https://apha.cz/novinky/sobota-pro-zeny-3/

Úterý 25. června

Klapka s Janou Hnilicovou
Terapie filmem? Proč ne! Jana Hnilicová vede tvůrčí skupinu Večernice, ve které lidé s mentálním postižením natáčí krátké filmy. Pořad přináší rovněž ukázky z oceněných neprofesionálních filmů internetového festivalu, který Jana Hnilicová s dalšími spolupracovníky pořádá a o němž s velkým zaujetím vypráví.

Světoznámé výšivky z Cífera
Vyšívání je umění, do kterého jen tak někdo nepronikne - jeden kvůli nedostatku zručnosti, druhý kvůli nedostatku trpělivosti. Ruční výšivky jsou na ústupu kvůli těm strojovým, neplatí to ale o cíferské výšivce - ta je stále v kurzu, obdivují ji lidé na celém světě a přestože ubývá těch, kteří ji namalují jehlou na látku, je stále živým důkazem našeho kulturního dědictví.

Středa 26. června

Na pořadu rodina: Povolání dětí
"Ale sousedovic Pepíček bude doktor, proč chceš být učitel?" Každý z nás určitě zná nějakého rodiče, který by svým dětem nejradši nalajnoval cestu až na prezidenta zeměkoule i přes to, že jejich ratolesti baví něco docela jiného. Je ale správné nutit děti do plnění vašich vlastních snů? 

Noční univerzita: P. Josef Prokeš - Nezájem o víru v ČR a jak na něj odpovídat
Z čeho vychází nezájem o víru v "nejateističtější" zemi Evropy? A jak na něj církev odpovídá nebo by měla odpovídat? Jsou v naší společnosti momenty, kdy je možné evangelium dobře hlásat? A zachránilo by situaci šikovné "promo"?

Čtvrtek 27. června

Za obzorem: 125. výročí narození kardinála Tomáška
Kardinál Tomášek je rozhodně jednou z nejznámějších duchovních osobností minulého režimu. O jeho životě, díle, odboji i síle bude mluvit historik Jaroslav Šebek a biskup Václav Malý při příležitosti 125 let od jeho narození. 

Outdoor Films s Lukášem Jasenským: Horolezec s otevřeným srdcem pro druhé
Lukáš Jasenský je nejen dobroduh, fotograf a pokořitel himalájské osmitisícovky Makalu - rád pomáhá při zdolávání životních obtížích i v běžném životě a pořádá benefiční závody na podporu dětských onkologických pacientů. 

Pátek 28. června

Co pro tebe znamená Campfest
Prázdniny jsou za rohem a s nimi i řada festivalů. Jedním z největších je Campfest. V dokumentu vzpomínají účastníci covidového ročníku 2021 a vy se s nimi můžete naladit na letošní akci.

Ztracená ovečka

Když si třínohé jehňátko uvědomí, že se liší od ostatních ovcí ze svého stáda, vydá se do neznáma. Ztratí se a zůstane osamělé. Dobrosrdečný pastýř je odhodlaný přivézt jehňátko domů, a tak se vydává na záchrannou misi. Animovaný příběh o tom, jak je krásné a důležité vědět, že vás někdo miluje takové, jací jste. 

Sobota 29. června

ARTBITR - Kulturní magazín: Tipy osobností na prázdninovou četbu
Čas prázdnin, dovolených, dětí na táborech, kdy jindy si číst, když ne v létě? Možná čtete každé léto ty dvě stejné knížky, možná ale rádi objevujete a třeba by vám osobnosti se svými knižními tipy mohly přispěchat na pomoc!

MFF Strážnice 2024 živě

Minimálně u nás na Moravě nás folklor baví a Noe jako každý rok přenáší strážnický festival živě. Pokud jste fanoušci, neváhejte naladit a skočit si se soutěžícími aspoň u televizní obrazovky. 

Neděle 30. června

Svatá Kateřina Labouré - tichý posel Lásky

Znáte tuto francouzskou světici z devatenáctého století? Velmi pravděpodobně ne, ale rozhodně znáte něco, co je výsledkem její víry - mariánskou medailku, kterou nejspíš každý z nás má doma. Jaký byl osud dcery křesťanské lásky svatého Vincenta de Paul?

Bratr oheň: Bratři v Maroku

Pět bratrů františkánů odešlo do Portugalska, aby s královnou Urracou projednali možnost výpravy do Maroka, kde chtěli šířit evangelium mezi Saracény. Už když vyráželi, dobře věděli, že jsou nejspíš na cestě bez návratu, nevzdali se ale a zahájili misijní dílo...

Pondělí 1. července

První křesťané: Velikáni víry - Svatý Augustin
Svatý Augustin nebyl žádné neviňátko a jeho matka z něj byla nešťastná právem. Jak se ale stává, zásah z hůry vše obrací a z nezdárného syna se stává jeden z největších církevních otců, který položil pilíř západní kultury.

Lidé z cest: Denisa Mlčochová, paliativní lékařka 

Když se u nás mluví o paliativné léčbě, každý si představí konečnou, bod, kdy je o člověku rozhodnuto a lékaři se mu snaží jen pomoct dožít důstojně. Že to tak není vás přesvědčí lékařka a milovnice flamenca Denisa Mlčochová.