Teploty stoupají k astronomickým hodnotám, kalendář přepadává do druhé půlky roku, žáci netrpělivě čekají na poslední zazvonění před dlouhými prázdninami a přestože jsme vám už nástřel některých akcí přinesli v květnu, je záhodno je doplnit. 

Letní chill plzeňského VKH

29. 6. – 6. 7. Žirovnice

Pobyt pro rodiny CPR Zlín

Jste ze Zlínska a přemýšlíte, kam vzít rodinu na první prázninový týden? Můžete třeba vyrazit na akci, kterou pořádá zlínské Centrum pro rodinu - týden na faře v Žirovnici. 

30. 6. – 5. 7. Rajnochovice

Mozoule

Na rajnochovickém Přístavu každé prázdniny startují stejně - přípravou na všechny ty akce, které během léta proběhnou. Každý rok taky shání ty, kteří rádi přiloží ruku k dílu - protože práce je tam vždycky dost a dost. Pokud se nebojíte, že si uděláte mozoly, doražte pomoct na Mozoule!

Může jít o obrázek text, kde se píše Mládež Vizovického dekanátu porádá PEŠÍ POUT Pozor! ke Chladné studni Presunuto! Pondelí 1.7.2024 9:30 sraz účastníkủ na farním dvore ve Vizovicích 10:00 společný odchod ke kapličce Špekáček Špekáčekssebou S sebou

1. 7., Vizovice

Pouť k Chladné studni

Mládež vizovického děkanátu se s prázdninami přivítá u mariánské kapličky u studánky Chladná studna. A jak jinak se naladit na prázdniny než pěkně do škvarkova opečeným špekáčkem? 

Může jít o obrázek text, kde se píše MÍR ZAČNÁ UŠIMA UŠIMAASLOVY A SLOVY 1.7. 1. 1.7.2024 2024 7.

1. 7., Vyšní Lhoty

Prašivá 2024

Děti a jejich rodiče z ostravské diecéze jsou zve biskup Martin David do Vyšní Lhoty na společné setkání. Kromě mše je samozřejmě připraven i program nejen pro nejmenší. 

1. - 6. 7., Lomec

Kontemplativní exercicie

Jak začít prázdniny než odmeditováním školního roku? Kurz v Lomci nabídne praktické uvedení do meditace – kontemplativní modlitby. Program bude tvořen každý den především několika hodinami společné tiché meditace, pobytem v přírodě, jednoduchou prací, liturgií s krátkým duchovním slovem a osobním rozhovorem s doprovázejícím - a to vše v tichu a bez mobilů. 

Může jít o obrázek text, kde se píše Velehrad 20 24 Dny lidí dobré vile Zveme Vás na 25. ročnik, který se koná 4.-5. července 2024. 出 田 1E
4. - 5. 7., Velehrad

Dny lidí dobré vůle

Už pětadvacátý ročník tradiční velehradské pouti láká účastníky na program duchovní, sportovní i kreativní a těšit se můžete i na koncert Hradišťanu a kapely Jelen. 

4. - 10. 7., Vlkoš

Chill out 2024

Plzeňské vékáháčko vyráží na faru ve Vlkoši, aby si užili pohodový týden a pořádně se vychillovali ať už při sportu, společné modlitbě nebo posezení u ohně a zvou i tebe, ale pozor, přihlášky je možné podat jen do čtvrtka 27. června!

6. - 7. 7., Zašová

Mariánská pouť

Děkanát Valašské Meziříčí zve všechny z okolí na společnou pouť do Zašové - poutní mši bude sloužit P. Vojtěch Kodet, společně se můžete zaposlouchat do koncertu i si užít divadlo, které si připravila mládež děkanátu. 

6. - 13. 7, Rajnochovice

Bombastik 2024

Na Přístavu v Rajnochovicích si pro vás (či mladší rodinné příslušníky) připravili tradiční bombastický kemp. Takže pokud máš kolem sebe někoho, komu je od třinácti do šestnácti a ještě neví, co dělat na začátku léta, rozhodně mu o téhle akci řekni!

7. 7., Velehrad

Laudato si' - Marek Orko Vácha

Ani prázdninové měsíce neznamenají, že bychom se měli přestat vzdělávat. Orkovu "eko" přednášku si pro zvídavé posluchače připravila velehradská farnost. 

7. - 14. 7., Chorvatsko

Teen ERA Meeting

Rádi bychom tlumočili pozvání na zahraniční Teen ERA meeting pořádaný hnutím ERA. Tato skvělá akce se bude konat v termínu 7. 7. – 14. 7. 2024 v městečku Savudrija v Chorvatsku a je určena pro všechny ve věku od 9 do 17 let.

Těšit se můžete na moře, bohatý duchovní program, nové zážitky a hlavně na nové kamarády.

10. - 14. 7., Brno

Konference Charis

Hlavním letošním hostem je p. Jozef Mihok, dál se můžete těšit na p. Vojtěcha Kodeta, Kateřinu Lachmannovou, kapelu ALIVE a spoustu dalších přednášek, diskuzí, workshopů, nemusíte se bát ani o zábavu mladších účastníků, protože přijede i Víťa Marčík se svým loutkovým divadlem. Hlavním tahákem charismatické konference je pochopitelně obrovské společenství křesťanů všech věkových kategorií, kteří se sejdou na jednom místě. 

12. - 20. 7. Praha

Letní ticho ve městě

Když skončí školní rok, město se vylidní, pod ostrým červencovým sluníčkem usne a na pražské Fortně si připravili program právě na takovéto horké dny - ticho, modlitba, manuální práce a vyklidnění se například po těžkém zkouškovém nebo vyslání dětí na tábor. 

13. 7., Číhošť

Připomínka 122. narození Josefa Toufara

Kdo by neznal příběh pátera Toufara! Na jeho narozeniny proběhne v Číhošti slavnost na jeho památku. 

Může jít o obrázek text

13. - 20. 7., Smilovice

XCAMP

Smilovice jsou malá vesnice v podhůří Beskyd. V červenci se do ní sjíždějí mladí z celé republiky. Tématem letošního roku je Pevný bod a těšit se můžeš na řadu i zahraničních řečníků, kapely, worship, sportovní aktivity a samozřejmě spoustu nových lidí, které potkáš.

16. 7., Drasty

Slavnost Panny Marie Karmelské

V Drastech mají nově vysvěcený kostel a vy jste do něj zváni na pouť k Panně Marii Karmelské. Mši bude sloužit plzeňský biskup Tomáš Holub. 

19. - 30. 7., Sedliacká Dubová, Slovensko

Dubova Colonorum

Možná tě až tak nelákají hromadné akce jako jsou festivaly nebo konference a radši bys vzal do ruky zednickou lžíci a přiložil ji k dílu. Možnost budeš mít hned dva termíny - naši slovenští sousedi tě zvou na dobrovolnický středověce laděný tábor, při kterém se mimo jiné opravuje kostelík sv. Kataríny. Takže se neboj zahodit mobil a vydat se na Oravu.

21. 7., Hradec Králové - Pouchov

Večer chval

Přes prázdniny je chválových večerů přece jen trochu míň, v hradeckém kostele svatého Pavla si je pro vás připravili na konec července a uvítají každého, kdo se přidá ke společné modlitbě. 

21. - 26., Francie

Welcome to paradise

Francouzský klášter Hautecombe přivítá hned tři turnusy festivalu pro mladé z celého světa. První turnus je pro pokročilejší francouzštináře, druhý promrská angličtinu a třetí je mezinárodní. 

Není k dispozici žádný popis fotky.

21. - 27. 7., Ktiš

ENTERcamp

ENTERcampy jsou sice hlavně pro mládež z českobudějovické diecéze, vítán je ale každý, kdo se chce poznat s novými lidmi. První termín je určený pro účastníky od 13 do 15 let a těšit se můžou nejen na nové kamarády, ale i na spoustu sportovních aktivit, společnou modlitbu i na zajímavé přednášky. Pro starší účastníky je pak určen druhý termín 29. 7. - 4. 8. a přihlásit se na něj můžou všichni od 16 do 21 let.

21. - 27. 7., Nečtiny

Quest 2024

Plzeňské décéemko každý rok připravuje tábor pro mládež a letos zakončí "pánoprstenovskou" sérii třetím dílem Návrat krále. Společně s hobity, lidmi, trpaslíky i elfy vybojují mnohé bitvy (na louce i v našich životech) a přivítají Krista jako krále.

21. - 27. 7., Orlické hory

Pěší pouť za umělce

Z Ústí nad Orlicí až do proskleného Neratova povede trasa pěší pouti za umělce. Putování i program jsou určeny nejen pro stálou poutnickou skupinu v počtu okolo 20 lidí, ale i pro veřejnost. Kdokoli má možnost přidat se jak k putování, tak k nabízenému programu, a to v kterýkoli den, pro který se rozhodne.

21. - 28. 7., Příchovice

Teen Tábor

Jako každý rok i letos o prázdninách proběhne tábor pro mladé dospívající od 13 do 19 let. Užijte si během teplých letních a bezstarostných prázdninových dní mnoho zábavy, poznejte nové lidi a vyzkoušejte spoustu nových aktivit s jistou dávkou dobrodružství a legrace. Veškeré podrobnosti se dovíte při vyplnění přihlášky, kterou je nutné pro účast na táboře zaslat. Přihláška ZDE.

22. - 26. 7., Slavíkov

KristFest

Komunita Imannuel pořádá už patnáctý ročník festivalu Kristfest, letos s tématem Vzdej se. Vzdát se můžete hudbě, sportu, přednáškám, worshopům i worshipům.

Může jít o grafiku 1 osoba, Velká sfinga v Gíze a text

22. - 28. 7., Deštné v Orlických horách

Hudební týden na Vesmíru

Už sedmý ročník Hudebního týdne si pro vás připravili na DCŽM Vesmír. Zváni jsou všichni muzikanti, zpěváci, herci i kreativci. Nemusíte se ale bát přijet ani v případě, že vám múzy nic neříkají - zapojit do společného díla se může každý. 

27. 7., Javorník

NG fest

Že jste o NG festu neslyšeli? To je chyba! V Javorníku nad Veličkou vás totiž čeká množství zajímavých řečníků, například ostravský kazatel Tibor Máhrik, a samozřejmě pořádná nálož dobré hudby - mimo jiné i Isaac Records nebo Timothy

28. 7. - 3. 8., Kostelní Vydří

JUMP

JUMP je tradiční tábor, který se odehrává v Kostelním Vydří už mnoho let a letos rád přivítá i tebe. Proběhne ve dvou termínech - JUMP ML 28. 7. - 3. 8. a JUMP XL 5. - 11. 8.. První zmíněný termín je určený pro účastníky ve věku 15 - 18 let, na druhý se můžeš přihlásit, pokud je ti mezi 19 a 25 lety. Čekají tě přednášky, diskuze, hry a spousta sportovních aktivit. Takže pokud se nebojíš, neboj se skočit a na JUMP se přihlásit. 

28. 7. - 3. 8., Rajnochovice

RAFTcamp 2024

Už pojedenácté se můžeš vypravit na společnou "plavbu" s mládeží ve věku od 16 do 25 let. Tenhle týdenní zážitek si pro tebe připravili Rajnošáci z Přístavu a kromě her a dalších zábav tě čeká i společná modlitba, diskuze, přednášky a díky RAFTbandu i pořádná porce dobré muziky. 

28. 7. - 3. 8., Řím

Pouť ministrantů do Říma

Jsi ministrant a máš náladu na dobrodružství, jaké se nepoštěstí jen tak někomu? Přidej se k velké ministrantské pouti do Vatikánu. Potkáš tam stovky dalších ministrantů z celého světa, můžeš se těšit na chození po památkách, koupání v moři a zlatý hřeb celé akce - audienci u Svatého otce

28. 7. - 3. 8., Březí u Čachrova

ÚLeT

I plzeňská diecéze si pro (nejen) svou mládež připravila setkání. To proběhne v Březí u Čachrova a organizítoři z DCM si pro účastníky připravili výlety, promítání, sporty, hry, muziku a spoustu dalších táborových aktivit. 

29. 7. - 7. 8., Medugorje

Mladifest Medugorje

Na Mladifest se z republiky vypravuje vícero poutníků, my jsme vám vybrali nabídku z okolí Zlína a Brna. Autobus vás doveze až na festival evropské mládeže v jednom z nejznámějších poutních míst v Evropě a nemusíte se bát, že byste se nudili - kromě oficiálního programu se můžete těšit i na koupání a poznávání okolních pamětihodností. 

29. 7. - 1. 8., Příchovice

Taneční dny Příchovice

Přijeď protančit část prázdnin do Příchovic. Skvělý taneční učitele Jano Marček nabídne poutavý program pro ty, co již tančit umí, ale i pro úplně nováčky. Nemusíš ani přijet v páru. Někdo k tancování se tu určitě najde.

29. 7. - 1. 8., Rychlebské hory

Mládežnický puťák

Mládež přerovského děkanátu vyráží na cestu po Rychlebkách - ale pozor, není to nic pro čajíčky. Takže pokud ti není cizí nést si celý život na zádech, přidej se k nim a projdi se z července do srpna. 

 

A co máte v červenci v plánu vy?