Právě jste se vrátili z Lisabonu a chcete zavzpomínat nebo někomu ukázat, kde jste byli? Nebyli jste tam, ale za účastníky jste se celou dobu modlili? Je vám líto, že jste letos nemohli jet, a chcete se podívat, jaké to tam bylo? Na sestřih z celých Světových dní mládeže se můžete podívat tento týden v televizi Noe.

zdroj

Úterý 8. srpna

Sestřih Světových dnů mládeže Lisabon 2023

Pokud jste lisabonské setkání nestíhali sledovat, Noe si pro vás připravila nejdůležitější okamžiky v sestřihu ze Světových dnů.

Dokořán s Evou Hruškovou

Česká herečka Eva Hrušková se nesmazatelně vepsala do paměti a srdcí diváků především jako Popelka, hrála ale ve spoustě jiných pohádek. Jaká je pohádková princezna ve svém soukromí se můžete dovědět v tomto dílu pořadu Dokořán.

Středa 9. srpna

Filipíny – Tajfun Haiyan

V roce 2013 zasáhl Filipíny tajfun Haiyan, který si vyžádal mnoho obětí a způsobil velké škody na majetku. Dokument popisuje události katastrofy na ostrově Leyte a to, jak byla infrastruktura postupně obnovena ve spolupráci s místními lidmi, dobrovolníky a arcidiecézí. 

Outdoor Films s Tomášem Petrečkem: Na nejvyšší vrcholy světa

Máte rádi dobrodružství, velehory nebo extrémní outdoorový sport? Pokud ano, tento díl je určen právě vám. Dnešní host Tomáš Petreček z Opavy je totiž milovník extrémních výzev a rád se podělí o to, kam všude se při svých dobrodružstvích dostal.

Čtvrtek 10. srpna

Kulatý stůl: Terezie z Lisieux
Kdo by neznal vyobrazení křehké řeholnice s růžemi v náručí. O Terezii z Lisieux bude mluvit Kateřina Lachmanová a bratři karmelitáni Jeroným Ertelt a Pavel Pola. 

Za obzorem: Sam Childers alias Kazatel Kalašnikov

Viděli jste film Kazatel Kalašnikov? A víte, že byl natočen na základě skutečnosti? Hostem je dnes samotný "Kazatel", tedy člověk, jehož silný životní příběh posloužil jako námět k filmu. Nenechte si utéct tento jedinečný rozhovor se Samem Childersem. 

Pátek 11. srpna

Za obzorem: Projekt NePornu

Tématem tohoto dílu Za obzorem je boj se závislostí, konkrétně se závislostí na pornografii. Hostem o. Mariána bude ředitel projektu NePornu - Pete Lupton.

Dopisy z rovníku

V roce 1982 umírá v dalekém jihoamerickém Ekvádoru Vincenc Janda, salesiánský koadjuktor a misionář, který tam působil dlouhých 51 let. Po jeho stopách se 30 let po jeho smrti vydává se štábem televize Noe jeho neteř, aby zjistila, že odkaz dona Vincence Jandy je stále živý.

Sobota 12. srpna

Otec Pio

Animovaný film Otec Pio je příběhem prostého a přitom velkého člověka. Otec Pio z Pietrelciny byl kapucínem, knězem s velkým srdcem a výborným zpovědníkem, přijímal všechny, kteří byli v nouzi a pomáhal jim. Tento animovaný film může potěšit a zároveň povzbudit všechny členy rodiny. 

Hledání skrytých svatých míst: Patmos

Patmos je ostrov v Egejském moři, na kterém se nachází jeskyně, ve níž se dostalo evangelistu Janovi zjevení, a najdeme na něm také několik klášterů zasvěcených svatému Janovi. Přidejte se k nám na této náboženské cestě na ostrov Zjevení.

Neděle 13. srpna

Dokořán s Pavlem Rychetským

Další díl pořadu Dokořán nám nabízí setkání s Pavlem Rychetským. Máme tak jedinečnou možnost nahlédnout nejen do profesních témat, ale také do soukromí a osobních úvah čerstvě bývalého předsedy Ústavního soudu.

Setkání: Radovan Gaudyn - kaple sv. Wolfganga v Horní Krupce

Kaple sv. Wolfganga u Komáří vížky v obci Krupka je němým svědkem bouřlivých dějin, které procházely Krušnými horami. Radovana Gaudyna k tomuto místu od útlých let přitahoval starý německý hřbitov, na jehož zašlých náhrobcích jsou ještě viditelná jména lidí, pro které byl Gaudynův rodný kraj domovem a který museli opustit. 

Pondělí 14. srpna

Za obzorem: Jsou mimové mimo?

Pantomima je divadelní obor stejně starý jako divadlo samo, jak je to ale s mimy dnes? Na všechny otázky se pokusí odpovědět Sergej Sarža, brněnský mim, herec a choreograf, který také přidá pár pantomimických hádanek. Moderuje Janek Ženatý.

Jak potkávat svět s Karlem Dýnkou

Karel Dýnka je autentickým pamětníkem neblaze proslulé akce K, která proběhla v noci z 13. na 14. dubna 1950, kdy byli zatčeni a deportováni členové řeholních kongregací a studenti kněžského semináře, mluvit ale bude nejen smutném začátku teroru církve v ČSSR.