I v současném krásném počasí a s blížícím se koncem prázdnin možná budete mít důvod zůstat chvíli doma a najít společníka v televizním programu. Pokud se chcete něco zajímavého dozvědět, třeba najdete pořad podle svého gusta v televizi Noe: ať už to jsou příběhy křesťanských osobností, informace o charitativních projektech nebo zeměpisné pořady, má smysl hledat právě zde. A pokud potřebujete na chvíli zabavit děti, i pro ně se něco najde. Strefili jsme se s naším dnešním výběrem?

Zdroj

Úterý 22. srpna

Don Rua - nástupce
Dona Bosca známe všichni, ale co ten, kdo přišel po něm? Jmenoval se don Michal Rua a během doby, kdy byl hlavním představeným, se znásobil počet salesiánů a salesiánská díla se rozšířila do hlavních města států, do velkých evropských měst a také do Ameriky, Afriky a Asie.

Animované příběhy velikánů dějin: Pocahontas (1595 – 1617)
Disneyovskou Pocahontas asi spousta z vás viděla. Jak to bylo se slavnou Indiánkou doopravdy a jak moc se liší pohádka s dobrým koncem od jejího skutečného příběhu?

Středa 23. srpna

Když bolí duše: Fóbie
Každý se něčeho bojí. Co ale dělat, když se z obyčejné obavy stane svazující fobie? V pořadu bude hovořit moderátor P. Daniel Vícha na toto téma s lékařkou, psychiatričkou Kateřinou Drábkovou.

Jak si mě našel Antonín z Padovy
Netradiční umělecký dokument o svatém Antonínovi z Padovy vás zavede na důležitá místa místa ze světcova života. V autobiografickém dokumentu pátrá Tomáš M. Cigánek po velikánovi z Padovy, který velmi zvláštně zasáhl i do jeho života. 

Čtvrtek 24. srpna

Tichý hlas pod věží: Čáslav – město Panny Marie
Dokument se zabývá historií mariánské úcty v Čáslavi, která je spjata s gotickou sochou Bohorodičky v děkanském chrámě sv. Petra a Pavla. 

Pod lampou: 200 let zázraků genetiky

Kdo byl Johann Gregor Mendel, brněnský mnich a zakladatel genetiky? V čem genetika změnila vědu a lidský život? Jaké výzvy představuje pro lidstvo rostoucí schopnost měnit geny? Dosáhneme dokonalého člověka? Na tyto a ještě mnohé další otázky odpoví genetik prof. RNDr. Ľubomír Tomáška, DrSc.
Pátek 25. srpna

Irsko, hluboce zakořeněná víra
Irsko bylo vždy katolickou zemí a to i za cenu perzekucí ze strany protestantské anglické koruny. P. Luke Demasi, který je v Irsku na misiích, vypráví o kořenech irské hluboké víry.

Familie Korbel - Příběh z druhé strany
Čeští Němci a jejich osudy nejsou zrovna běžné téma k diskuzi. Příběh rodiny Korbelových, kteří právě českými Němci byli, vypráví o tom, jak přežili druhou světovou válku - a to, co přišlo po ní. 

Sobota 26. srpna

Sabina
Sabina Wurmbrandová je křesťanka žijící v židovském prostředí. Nacisté ji připravili o rodinu a ona přesto dokáže odpustit - ve filmu je vyprávěn její příběh o lásce a milosrdenství v náročné době druhé světové války. 

Hledání skrytých svatých míst - Meteora
Obrovské tmavé pískovcové skály, jedinečná podívaná, úkryt, památník světového kulturního dědictví. Místo klidu a míru, ležící v divoké a nepřístupné přírodě. To je Meteora, útočiště křesťanských asketů.

Neděle 27. srpna

Dokořán s Naďou Konvalinkovou
Setkání s herečkou Naďou Konvalinkovou je vždy setkáním s radostí, úsměvem, dobrou a pozitivní myslí. V životě však nic nebývá zadarmo - a právě o tom a o mnohém dalším vypráví známá herečka v pořadu Dokořán

Kaplani naděje: P. Marcin Saj

Již mnoho let duchovně doprovází nemocné klienty a jejich rodiny v Hospici v Mostě kněz Marcin Saj. Co pro něj služba nemocničního kaplana obnáší a kudy vedla cesta k tomuto povolání do litoměřické diecéze? Jak jeho život ovlivnilo setkání s knězem a lékařem Ladislavem Kubíčkem? 

Pondělí 28. srpna

Za obzorem - Etika v médiích
Novinář by si neměl psát jen tak co se mu zlíbí, bez ověřených zdrojů. Jaká etická pravidla by měl dodržovat se dozvíte v dalším díle pořadu Za obzorem

Svědectví mladých z komunity Cenacolo

Jaké to je, najít Boha a díky němu přemoct svou smrtonosnou závislost? Poslechněte si silná svědectví mladých obrácených narkomanů z první komunity Cenacolo v Paraguayi.