V červnu byl člověk vždycky hrozně nervózní. Na poslední chvíli se snažil zachraňovat známky, nejhezčí dny strávil zabořený do skript ve snaze dát aspoň jednu zkoušku napoprvé, nervovala ho maturita, stresovaly státnice. Zároveň ale sluníčko, teplo a fronty u zmrzlináren působily značně demotivačně - oč by bylo lepší si sednout někde k vodě, na zahrádku, nemyslet na nic... Letošní nálož červnových akcí všeho druhu, které na vás po celé republice čekají, vám dá možnost aspoň na chvilku vypnout, odložit stres ať už předprázdninový nebo předdovolenkový a příjemně se naladit. 

1. 6. Luhačovice

CANTATE 2024

První červnový víkend rozezní Luhačovice celostátní přehlídka (nejen) chrámových sborů, kterou pořádá orelská jednota. Samotná přehlídka začíná od dvou na hlavním lázeňském náměstí, jestli vám nechutná teplá Vincentka, poslechnout si zajímavé scholy zní jako rozhodně lepší nápad. 

2. 6. Jičín

Koncert scholy Rytmig

V jičínském kostele Jakuba Staršího vystoupí schola Rytmig, která pravidelně působí při kostele sv. Ignáce v Praze. Koncert to bude bezpochyby skvělý - stačí se podívat na jejich stránky a zjistíte, že mají neobvyklý repertoár a dokonce dvě cédéčka za sebou. 

Plakátek akce

2. 6. Radvanice

Ping-pongový turnaj

Animátoři přerovského děkanátu si pro vás připravili turnaj ve čtyřhře. Jestli si rád zasmečuješ a nebojíš se, že si o pinecový stůl uděláš modřiny, sežeň si parťáka a vyraž do Radvanic!

4. 6. Komorní Lhotka

Běh pro mobilní hospic MEDICA

Dneska patří běh mezi nejoblíbenější druh pohybu. Proč tedy nespojit příjemné s užitečným a nezúčastnit se charitativního běhu? Pokud byste v tento termín nemohli, pro MEDICU se poběží ještě 18. 6. v Třinci. 

5. 6. Brno

Přednáška Marka Orko Váchy

Dobrý člověk, dobrý lékař, dobrá společnost - to vše v návaznosti na témata jako závažná onemocnění, život s těžkou, chronickou nemocí a podpora ze strany zdravotníků, vztah lékař/pacient, vnitřní emoční svět lékaře, eutanázie a další. Na přednášku bude navazovat dialog mezi Mgr. et Mgr. Markem Váchou a MUDr. Ladislavem Kabelkou a poté bude prostor na zodpovězení dotazů a diskuzi se studenty.

5. 6. Kroměříž

Svatá Pavlína - legendy a skutečnost

Věděli jste, že svatá Pavlína Římská je patronkou města Olomouc a že ji místní už od sedmnáctého století prosili o ochranu před opakujícími se morovými nákazami? O tom, co z jejího příběhu je mýtus a co skutečnost, bude hovořit historik P. Miroslav Herold.

5. 6. Plzeň

Juniorfest

Na akci pro menší až nejmenší vás zve oblastní charita Plzeň. Koncert, ukázka paličkování, módní přehlídka a spousta mlsání vás čeká před bývalou čajovnou v Pavlíkově ulici. 

Není k dispozici žádný popis fotky.

7. 6. Česká republika

Noc kostelů

Dnes už tradiční Noc kostelů asi není třeba představovat - po celé republice se otevřou kostely, kaple, modlitebny, dobrovolníci si pro vás připraví historický výklad, zajímavou prohlídku, koncerty, rozjímání, program pro děti i neděti. Letos můžete prozkoumat 1 700 míst, z nichž některá jsou jinak nepřístupná. Brňákům doporučuju (mimo jiné samozřejmě) navštívit kostel sv. Máří Magdaleny, poškozený únikem vody. 

Plakátek akce

7. 6. Přerov

Městská hra

Geniální vědec Frankenstein vynaložil všechny své síly k ušlechtilému cíli – vynalézt nanoboty, kteří dokáží pomoct při složitých operacích a zachraňovat životy. Dopustil se však strašlivé chyby, kvůli které nanoboti za chvíli získají vlastní vědomí a nejspíš rychle ovládnou celý svět. Jedině on sám ví, jak tuto katastrofu odvrátit. Sám to ale nezvládne. Pomoz mu a zachraň město i svět!

7. – 9. 6. Hostýn

Duchovní obnova pro rodiny s dětmi

Tématem obnovy bude Jak žijeme a nežijeme svátost manželství? a rodiče se nemusí bát, že je od psaní poznámek budou rozptylovat ratolesti - pro děti je zajištěno hlídání s programem, takže si víkend můžou užít všichni. 

7. – 9. 6. Rajnochovice

Cross Force

Každý rok pořádají v Rajnochovicích hodně speciální ministrantskou akci - pomáhá s ní Armáda ČR a na kluky čeká velice akční víkend plný dobrodružství, zážitků, nových přátel a hlavně vzpomínek, jaké by jinde nezískali. 

8. 6. Drasty

Svěcení klášterního kostela a oltáře v Drastech

O rekonstrukci kláštera v Drastech od nás neslyšíte poprvé a rozhodně ani naposledy. Druhý červnový víkend si tam zajeďte na velkou slavnost - budou světit kostel a oltář. A když tam budete, rovnou se přihlašte na některou z brigád, protože (jak by naše Theodora potvrdila) plevel roste rychle a je potřeba ho pořád plet. 

9. 6. Svitavy

Fotbalový zápas ženatí vs svobodní

Možná jste ze Svitav a přemýšlíte, co dělat takhle v neděli odpoledne... Třeba vám pomůže náš tip a zabrousíte k fotbalovému hřišti, kde proti sobě nastoupí družstva ženáčů a svobodných, aby rozhodli, kdo je v lepší formě. 

15. 6. Brno

Běh pro hospic

Charitativně se běhá i v Brně, a to na podporu hospice, který vedou sestry alžbětinky. Trasa vede přes Červený kopec, ta nejdelší z nich má 11,5 km a vybere si jistě i sváteční běžec. 

15. 6. Hostýn

Pouť zdravotníků na Hostýn

Pouť lékařů a pracovníků ve zdravotnictví pořádá na Svatém Hostýně již čtrnáctým rokem Centrum pro pastoraci nemocných v olomoucké arcidiecézi a Katolická asociace nemocničních kaplanů společně s Maticí svatohostýnskou a místní duchovní správou. 

Může jít o obrázek 1 osoba a text, kde se píše ŽENSKA ENSKÁKONFERENCE KONFERENCE talitha S am LEHKO'STÍ ា 15.6.2024 6. 2024 15. OTROKOVICKÁBESEDA OTROKOVICKÁ BESEDA HLAVNI HLAVNFHOST:DOMINKAGURBALOVÁA HOST: DOMINIKA GURBALOVÁ Credo

15. 6. Otrokovice

Ženská konference 

Projekt ON si pro všechny dívky i ženy připravil konferenci, letos s tématem "S lehkostí". Těšit se můžete na Dominiku Gurbaľovou, součástí programu bude také mše svatá, modlitba chval, workshopy, kavárna a další.

16. 6. Lomnice nad Popelkou

Běh 14 pomocníků

Nad během v Lomnici drží ochrannou ruku 14 pomocníků - každý z nich nad jedním kolem. A pokud si těch koleček dáte všech 14, máte zaběhnutý půlmaraton ani nevíte jak a ještě podpoříte domácí hospic v Semilech.

16. 6. Velehrad

Varhanní koncert

Vystoupí Pavel Svoboda a Adam Suk s bohatým repertoárem - Černohorský, Martinů, Janáček, Dvořák, zkrátka zazní spousta klasických skladeb pro varhany, které vám můžou zpříjemnit půlku června, pokud zrovna pojedete kolem. 

18. 6. Praha

Dialog ve studiu: Spravedlnost

Fortna si pro vás připravila další ze zajímavých seminářů. Tématem bude tentokrát "Spravedlnost" a vystoupí právník Daniel Bartoň. 

21. – 23. 6. Březina

Víkend pro táty s dětmi

Baví vás prolézat jeskyně a objevovat, co oko běžného smrtelníka jen tak nezahlédne? Jste-li tatínek disponující dětmi, kterým je víc než sedm let, pusťte z uzdy svou dobrodružnou povahu a vydejte se za odborného doprovodu jeskyňářů do kamenného labyrintu. 

Může jít o obrázek jeden člověk nebo víc lidí a dav

21. – 23. 6. Dolní Kounice

KEFASfest 2024

Letos se už po jedenácté naplní ruiny kláštera Rosa Coeli mladými z nejen brněnské diecéze, aby si užili společný víkend. Těšit se můžou nejen na spoustu dobré hudby, ale také na přednášky, workshopy - třeba míchání koktejlů - či sportovní aktivity.

22. 6. Praha

Prague Quiet Music Festival

Cože, festival tiché hudby? Pro spoustu z nás celkem splněný sen. Navíc kromě hudby na vás čekají i workshopy a chvíle usebrání.

22. 6. Špindlerův Mlýn

Pochod pro hospic DUHA

Zatím jsme vám doporučovali hospicové běhy, ale nebojte, možnost podpořit dostanou i ti, kteří neběhají, a to hned na třech okruzích, které vás provedou krásnými místy v okolí Špindlu. 

Může jít o obrázek ‎4 lidé a ‎text, kde se píše ‎그0 MILOVANÉ MESTO ECTUM AT.Cn ZLÍN MICHAL NESVADBA LUBO AИ I IMPROVE YOURSELF PARKOUR GODZONE WORSHIP DOBRA ΟΤΑΖΑ FOLKLÓRNİ SOUBOR TRNEČKA KOMUNITA CENACOLO BALÓNKOVY KLAUN HRY A ATRAKCE CHILL ZÓNA S KAVÁRNOU DİLNY PREZENTACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACİ A CİRKVI IEM ي UEЛOBA 00 ه TME 23.6. 6. 23. 2024 NÁMESTİ NÁMESTİMÍRU 15.00 19.30 15.00-19.30 MIRU informace na credonf.cz‎‎‎

23. 6. Zlín

Milované město Zlín

Zlín je krásné město (pokud se na něj tedy nedíváte z nádraží) a nadační fond Credo to umí ocenit! Pro všechny zlíňácké srdcaře si připravili odpoledne plné dobré zábavy zdaleka nejen pro děti. 

29. 6. – 6. 7. Žirovnice

Pobyt pro rodiny CPR Zlín

Jste ze Zlínska a přemýšlíte, kam vzít rodinu na první prázninový týden? Můžete třeba vyrazit na akci, kterou pořádá zlínské Centrum pro rodinu - týden na faře v Žirovnici. 

30. 6. – 5. 7. Rajnochovice

Mozoule

Na rajnochovickém Přístavu každé prázdniny startují stejně - přípravou na všechny ty akce, které během léta proběhnou. Každý rok taky shání ty, kteří rádi přiloží ruku k dílu - protože práce je tam vždycky dost a dost. Pokud se nebojíte, že si uděláte mozoly, doražte pomoct na Mozoule!