Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem. Při náladovosti počasí letošního jara (kroupy, sníh, vichřice, dvacítky) by se zdálo, že to platí víc než obvykle, pokud byste ovšem zůstali za kamny, přišli byste o spoustu zajímavého, co se během dubna v (nejen) našich zemích uděje! Jako každý měsíc přinášíme i teď ochutnávku toho nejzajímavějšího ze všech možných koutů republiky. O vstupenky na jednu z akcí bude možné soutěžit na našich sociálních sítích, tak je nezapomeňte sledovat. Kam v dubnu vyrazíte vy? 

3. 4. Brno

WORSHIP NIGHT BRNO

Jak jinak odstartovat duben (a Velikonoce), než pořádnýma chválama? Brno worship vás zve na tradiční chvály ke svatým Janům, po chválách vás čeká agapé. Začátek v 18:30!

4. 4. Olomouc

VKH PLES OLOMOUC

Chválám moc neholdujete, spíš byste si rádi skočili v kole? Olomoucké VKH si pro vás nachystalo ples v duchu nedávno čerstvého filmu o Willym Wonkovi. Takže bonbony na sebe a vzhůru na parket!

5. 4. Praha

PLES VKH PRAHA

Pokud to máte do Olomouce daleko, nemusíte truchlit. Hned o den později se roztančí také pražské VKH. Od sedmi hodin večer vás čekají v KC Novodvorská!

5. 4. Hradec Králové

SHEEP PLES 2024

V dubnu je počasí nejen aprílové, ale očividně taky plesové. I v Hradci Králové se bude tančit, a to ve westernovém stylu. Klobouky na hlavu a kolty nechat doma!

5. 4. Praha

MOJE SIBIŘ | ROMAN ZABELOV – ABSOLVENTSKÝ KONCERT

Možná neradi tančíte a naopak při poslechu hudby rádi posedíte, abyste mohli zážitek líp vstřebávat. Dominikánská 8 vás zve na absolventský koncert se skladbou Moje Sibiř - a můžete si být jisti, že to bude unikátní zážitek. 

5. - 7. 4. Rajnochovice - Archa

TANEČNÍ VÍKEND

Jaro evidentně roztančí každého. Dokonce i na rajnochovické Arše. Zvou každého, ať zdatného tanečníka či úplného nováčka, který nerozezná třičtvrteční rytmus od celého. 

5. - 7. 4. Plzeň

NA 48 HODIN FRANTIŠKÁNEM

Pohráváte si s myšlenkou vstupu do františkánského řádu? Pak je tohle akce přímo pro vás. Na dva dny si můžete vyzkoušet, jaké by to bylo být františkánem. Třeba se pak budete ubírat jinou cestou, dost možná vás to ale ve vašem rozhodnutí utvrdí. 

5. - 7. 4. Praha

TICHO - GESTO - SLOVO

Možná vás někdy napadlo, že byste chtěli hrát divadlo. Na víkendovém workshopu, který pořádá Fortna, se do toho můžete pustit. Doprovázet vás u toho budou prkny znamenajícími svět protřelí divadelníci. 

5. - 7. 4. Rajnochovice - Přístav

IMAGO - BÝT BOŽÍM OBRAZEM

Je ti 18 až 25 a zajímáš se o problematiku sexuality v kontextu křesťanství a církve? Přijeď na první ze dvou víkendů na Přístavu v Rajnochovicích. Čeká tě otevřený dialog na každé téma, které tě zajímá. 

6. 4. Číhošť

SETKÁNÍ PRO BEZDĚTNÉ MANŽELE

Jsou páry (a v mém okolí je jich bohužel poměrně hodně), kterým se nedaří otěhotnět. V takových případech může být velkou posilou sdílení zkušeností s jinými, kteří řeší stejný problém; problém, který je doslova otázkou života. 

6. 4. Olomouc

DĚKANÁTNÍ POUŤ - OLOMOUC A PŘEROV

Setkání děkanátů Olomouc a Přerov proběhne v Olomoucké katedrále - "putovat" se bude za obnovu rodin a kněžská a řeholní povolání. Mši bude celebrovat zbrusu nový arcibiskup Josef Nuzík. 

6. 4. poutní místo Lomec

SETKÁNÍ S KONTEMPLATIVNÍ MODLITBOU

Kontemplativní modlitba je poměrně specifická a zkusit by si ji aspoň jednou měl každý. Příležitost máte například první dubnový víkend v poutním areálu Lomec. Kromě večeře vám nabídnou i nocleh. 

7. 4. Žarošice

VEČER CHVAL S SBM V ŽAROŠICÍCH

Brněnská schola mládeže vás zve do žarošického kostela svaté Anny na své první letošní mimobrněnské vystoupení. Chválit se bude od 18:00.

7. 4. Městec Králové

VELIKONOČNÍ DOZVUKY - KONCERT DUCHOVNÍ HUDBY

Jestli moc "chváloví" nejste, určitě oceníte koncert duchovní hudby, na který vás zve Královéměstský okrašlovací spolek a místní farnost. V kostele sv. Markéty se můžete na koncert těšit od 18:00.

8. 4. Praha

POVYK: VEČER S JEZUITY

Jezuité jsou důležitou součástí VKH. Víte ale, jak tento řád vznikl? Co je jejich posláním? Jak probíhá jezuitská formace? Jaké jsou hlavní zásady jezuitské spirituality? Proč...? Odpovědi na nejen tyto otázky uslyšíte při moderované debatě s Jiřím Hebronem, Františkem Hylmarem, Samuelem Prívarou, Janem Regnerem a Pavlem Banďouchem.

8. - 12. 4. Špindlerův Mlýn

POUSTEVNICKÝ POBYT

Vyzkoušejte si cestu do hlubin své duše s Pánem pod odborným vedením v tichu horské přírody. Každý den vás čeká mše, dvakrát denně společné setkání a samozřejmě spousta času sám s Bohem v krkonošské přírodě. 

9. 4. Praha

NYNÍ VIDÍME JAKO V ZRCADLE

Výtvarně meditační workshop pod vedením Markéty Krčálové a Michaely Šedové. Za tři hodiny od šesti do devíti večer stihnete vytvořit výtvarné dílo a ještě chvíli mlčet před tváří Boží.

11. 4. Praha

SOUČASNÉ SLOVENSKO

Většina z nás sleduje s napětím politickou situaci na Slovensku. Stavte se do Dominikánské 8 poslechnout si, jaké časy se na Slovensko řítí. Diskutovat budou Juraj Buzalka, Agáta Šústová Drelová, Miloslav Szabó.

12. - 14. 4. Prešov/Bratislava/Bánská Bystrica

GODZONE KIDS TOUR - PREŠOV/BRATISLAVA

Tři dny, tři slovenská města. Letošní Godzone Tour startuje víkendem pro ty mladší z nás. Celý program je přizpůsobený právě pro děti a čeká je spousta hudby a divadelních představení. 

13. 4. Praha

KURZ LEKTORŮ

Kurz je určený nejen pro stávající lektory, ale i pro ty, kteří teprve sbírají odvahu vystoupit k ambonu. Povedou ho dva odborníci, kteří vás naučí správnému přednesu i důrazu tam, kde má být. 

15. 4. Praha

VELIKONOČNÍ KONCERT V KOSTELE SV. IGNÁCE

Římskokatolická duchovní správa u kostela sv. Ignáce z Loyoly v Praze si Vás dovoluje srdečně pozvat na Velikonoční koncert v kostele sv. Ignáce v pondělí 15. dubna 2024 od 19.00. Účinkují: Jan Verner – trubka, Miloslav Macháň – trubka, Martin Maxmilian Kaiser – varhany.

15. 4. Praha

VARHANNÍ NEŠPORY MALTÉZSKÝCH RYTÍŘŮ

V rámci cyklu „Varhanní nešpory maltézských rytířů“ se koná koncert duchovní hudby. Program: A. Estendorfer, G. F. Händel, J. G. Walther, L. Vinci, M. Ph. Zeyhold, W. A. Mozart, F. X. Schnizer, R. Schumann, M. Reger, J. S. Bach, J. M. Plum. Účinkují: Kateřina Jansová – flétna, Irena Chřibková – varhany. 

18. 4. Praha

ASISTOVANÁ REPRODUKCE – KŘESŤANSKÁ ETIKA

Přednášet bude molekulární biolog a kněz Miroslav Auxt a otevře otázky jako kdy začíná život, příčiny neplodnosti nebo metody a legislativa ohledně asistované reprodukce. 

18. 4. Praha

KONFERENCE O ETICE UMĚLÉ INTELIGENCE

Jestli vás AI neděsí, jste docela chladnokrevní. Tato technologie poskočila vpřed k dokonalosti tak rychle, že si nutně musíme klást otázku - kontroluje ji někdo, nebo se blížíme k Matrixu?

19. - 20. 4. Rajnochovice - Archa

HUDEBNÍ SOUSTŘEDĚNÍ NEJEN PRO SCHOLY

Přijeďte na Archu na hudební soustředění, které není jen pro scholy, ale i pro varhaníky nebo prostě pro kohokoliv, koho zajímá Marie v liturgické hudbě. 

19. - 21. 4. Hosín

VÍKENDOVÁ DUCHOVNÍ OBNOVA - ZNOVU ZAKUSIT MODLITBU

Srdečně vás všechny zveme ve dnech 19. 4. - 21. 4. 2024 na hosínskou faru, kde se koná první víkendová duchovní obnova v rámci Roku modlitby 2024. Pojďte nově zakusit Boží blízkost skrze různé druhy společné modlitby! Obnovou provede P. Tomas van Zavrel.

19. - 21. 4. Příchovice

VÍKENDOVKA: CESTA DO ASIE

V termínu od 19. do 21. dubna proběhne na faře v Příchovicích v Jizerských horách víkendovka pro děti od 7 do 15 let, pořádaná animátory litoměřické diecéze. Tématem bude, jak už název napovídá, cesta do Asie. 

19. - 21. 4. Raspenava

VÍKENDOVKA NOEMOVA ARCHA

Víkendovka Noemova Archa pořádaná animátory litoměřické diecéze proběhne v termínu od 19. do 21. dubna v Betánii v Raspenavě. Víkendovka je určena dětem od 6 do 15 let.

19. - 21. 4. Kroměříž

VÍKEND PRO MANŽELE V KROMĚŘÍŽI

Můžete se těšit na přednášku manželů Smékalových, Káňových a talk o službě manželů. Součástí programu je jak vzdělávání, tak duchovní program. Především budete mít ale čas sami pro sebe, abyste se mohli jako manželé k sobě opět více přiblížit. V nabídce je totiž i hlídání dětí od 3 let.

19. - 21. 4. Příbram

VÍKENDOVÁ VELIKONOČNÍ DUCHOVNÍ OBNOVA S REDEMPTORISTOU
Poutní místo Svatá Hora u Příbrami srdečně zve na Víkendovou velikonoční duchovní obnovu s redemptoristou od 19. dubna – začíná se mší svatou v 17.00 – do 21. dubna ve 13.00. Vede P. Petr Beneš, CSsR.

Může jít o obrázek dav

20. 4. České Budějovice

UNITED CITY

Další ročník festivalu UNITED city se uskuteční 20. dubna 2024 v Českých Budějovicích. Těšte se na koncerty různých hudebních stylů, chvály, semináře o aktuálních tématech, workshopy, divadlo, modlitby a službu poradenství. Pokud máte zrovna hluboko do kapsy, ale rádi byste do Budějovic vyrazili, sledujte naše sociální sítě. Bude se soutěžit o třikrát dvě vstupenky na festival!

Může jít o obrázek text, kde se píše Animátori átori Vizovického dekanátu porádají Revival Morsky svet ne3apoTeй prijt kostyuu, teu nejlepsi ziska cenи! Kde: Atlantida Vizovice komunitni centrum) Kdy: V sobotu 20.4 17:30 ¡Začátek: mše svatá V kostele ve Vizovicích, Vstup 100

20. 4. Vizovice

REVIVAL - MOŘSKÝ SVĚT

Přijďte na karneval, který připravili animátoři vizovického děkanátu. Stačí sehnat ocas mořské panny nebo ulitu kraba poustevníčka a můžete do víru zábavy.

Může jít o grafiku text

20. 4. Olomouc

WORKSHOP UDRŽITELNÝ KŘESŤAN

Workshop Udržitelný křesťan vám rozšíří obzory o udržitelném životním stylu v souvislostech s dopady na život kolem nás. Ukáže propojení témat udržitelnosti s křesťanskou vírou a nabídne konkrétní cesty, jak může vypadat tvoje cesta k udržitelnosti.

21. 4. Zbýšov u Brna

VEČER CHVAL S SBM VE ZBÝŠOVĚ

Přijeďte do zbýšovského kostela svatého Martina na druhý mimobrněnský koncert scholy brněnské mládeže. Čekají vás chvály a výborné společenství. 

26. - 28. 4. Horní Blatná

S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT: VÍKEND PRO TÁTU A DCERU

Táto, vezmi dceru (potažmo dcery) a přijeď s ní do Horní Blatné na víkend, který je udělaný přesně pro vás dva. 

Může jít o obrázek 4 lidé a text, kde se píše Credo DUCHOVNÍ OBNOVA PRO MANŽELE A SNOUBENCE NA CESTE K LEPŠÍMU MANŽELSTVÍ S INDICKYM MISIONÁREM MILOSRDENSTVÍ, O.JAMESEM MANJACKALEM MSFS PRAHA-RADIOPALÁC 26. 26.-28. 28. 04. 2024

26. - 28. 4. Praha

DUCHOVNÍ OBNOVA PRO MANŽELE A SNOUBENCE

Tématem manželské duchovní obnovy je motto "Na cestě k lepšímu manželství." Akci pořádá NF Credo a povede ji otec James Manjackal.

27. dubna Rajhrad

DIECÉZNÍ MINISTRANTSKÁ POUŤ

Pouť všech ministrantů z brněnské diecéze proběhne na konci dubna v Rajhradském klášteře - sraz bude před brněnskou katedrálou a rozhodně je na co se těšit. 

 

V dubnu se toho samozřejmě děje mnohem víc, tohle je jen ochutnávka. Jako vždycky nezapomeňte sledovat naši nástěnku akcí na Signálech a pokud jsme něco důležitého z dubnového dění přehlédli, můžete na ni akci sami vložit. 

Požehnané Velikoce a rozzářený duben!