Nevím jak to máte vy, ale pro mě je únor nejhorší měsíc. Většinou je nejnevlídnější počasí, depresivně šedivo, od podzimu daleku a do jara ještě dál. Naštěstí tu šeď dokážou spolehlivě rozbít nejrůznější akce - a že se jich v nejkratším měsíci roku (mimochodem je letos přestupný rok, tak pozor!) sešlo docela dost! A klasicky připomínáme, že k tomuhle článku se má smysl vracet, protože do něj budeme postupně přidávat akce, o kterých se dozvíme.

zdroj

Ještě i v únoru probíhají farní a další plesy. 2. února proběhne ples zlínských farností a VKH Ostrava, 8. února se roztančí brněnské VKH na Zlatém plese, 9. února pořádají taneční večírek ve Vlašimi, 10. února se bude tančit ve Štípě u Zlína a České Třebové - a pak už začíná postní doba, takže rychle do střevíců a na parket!

1.– 3. února, Brno

Youthnet 2024

Na brněnské konferenci Youthnet se můžete těšit na řečníky jako je Lady Zika, Janette Oubrachtová nebo Petr Petrášek. Kromě toho jsou pro vás připraveny semináře, chvály i nějaká ta porce hudby.

1. – 4. února, Osová Bitýška

Flákfilm 2024

Pro všechny milovníky filmů má DCŽM Mamre připravený víkend plný filmů. Nečekejte ale jen válení před plátnem, o snímcích se bude i živě diskutovat.

2. – 4. února, Valašské Meziříčí

RoyalFest

Víkendové setkání plné workshopů, hudby, chval, modliteb, seminářů a hlavně společenství mládeže naladěné na té správné vlně!

3. února, Plzeň

Maraton Pána Prstenů

Zkoušeli jste někdy sjet všechny tři prodloužené verze naráz? Já ano a už to nikdy neudělám. Pokud jste z Plzně a chcete vědět, proč je to špatný nápad, přijďte do DCM a zjistíte to!

3. – 4. února, Litovel

Prostě chvály

Přijeďte si užít chválový víkend do Litovle. Pořádá je Lightspace a hudebně doprovodí kapela ALIVE. 

5. února, Praha

Adorace s chválami VKH Praha

Chválovat (či snad worshipit?) se bude i v Praze, a to v kostele svatého Ignáce od 18:18. Chvály pořádá pražské VKH, takže se nebojte přidat a poznat spolužáky, o kterých jste ani nevěděli, že chodí do kostela. 

 

9. února, Konice

Kurz čtení Božího slova v liturgii

Zajímá vás správné čtení Bible? Konická farnost rozjíždí kurz čtení Božího slova v liturgii. Skládá se ze čtyř částí a na začátku února proběhne první díl. 

 

9. února, Plzeň

Udržitelné hospodaření

Ekologie a udržitelnost jsou téměř mottem této doby. O biodiverzitě, vodě v krajině i klimatické změně se můžete něco dozvědět i když jste z druhého konce republiky, seminář bude přenášen on-line.

 

9. – 11. února, Velehrad

Víkend chval

Víkend pro všechny, kteří stojí za chválami ve svých farnostech - čekají vás semináře, workshopy, přednášky a hlavně společenství lidí, kteří dělají to stejné, co vy. A nejlépe se člověk učí při sdílení zkušeností s ostatními.

11. – 25. února, Lomec

Lomec pro vysokoškoláky

Chceš se po zkouškovém hodit do klidu nebo ještě doháníš poslední termíny? Přijeď na poutní místo Lomec.

13. února, Brno

Valentinská pouť

Brněnské DCM si připravilo (před)valentinskou pouť k dominikánům. Čeká vás mše, přednáška a na závěr samozřejmě chvály s Brno Worship.

16. – 17. února, Rajnochovice

ProScholy

Hudba je tvoje vášeň? Jsi členem nebo vedoucím scholy u vás ve farnosti? Máš jedinečnou příležitost načerpat novou inspiraci, setkat se s ostatními scholisty z jiných farností a za doprovodu hudby strávit příjemný čas spolu i s Bohem, stačí přijet na Přístav.

16. – 18. února, Deštné v Orlických horách

Hack the Church

Jsi datový analytik? Děláš v marketingu? Bastlíš či programuješ? Staráš se o to, aby aplikace pro uživatele byly přívětivé? Trénuješ modely, hrabeš se v počítačových sítích? Nebo Tě jen prostě baví moderní technologie a rád pomocí nich řešíš problémy kolem sebe? Přijeď se pobavit s podobně naladěnými lidmi.

16. – 18. února, Praha

Víkendovka pro mladé 11 – 15 let

Máš mladšího sourozence a jsi z Prahy? Vyšli ho do Kunratic na víkendovku. Pozná novou partu lidí a ještě ho čeká postní program.

23. – 24. února, Banská Bystrica

Ženská konference Nádych

Na setkání žen z celého Slovenska může přijet každá, která se potřebuje nadechnout a načerpat sílu. Čekají na vás semináře, workshopy i worshipy, zkrátka nabitý program.

 

23. – 25. února, Jedlová

Up2Me 

Je ti mezi patnácti a sedmnácti? Přijeď na Vesmír popovídat si o sexu, vztazích a emocích z pohledu současného křesťana.

23. – 25. února, Vranov

Studna 2024

Zajímá tě, jak správně fungovat v týmu? Přidej se k vzdělávacímu kurzu, který se právě týmovou prací zabývá. Přednášejícím je Jan Drahokoupil.

Každý měsíc si Dominikánská 8 připraví zajímavý program. V únoru to je například Ukřižovaný Bůh (1. 2.), Důvěra v církev (5. 2.) a O stvoření v teologické sumě (21. 2.). Pokud se pohybujete v Praze, určitě to stojí za návštěvu!

Pro Pražáky je i další tip, a to akce na Hradčanech, na Fortně. Vnitřní mlčení (9. - 11. 2.) pro ty, kteří se potřebují zklidnit, Nedělní stůl pro jednoho (18. 2.) pro ty, kteří žijí bez partnera a pro každého pak postní exercicie (22. - 25. 2.). 

zdroj

Doba předpostní i postní si říká o usebrání. A to jde vždycky nejlíp pod "odborným dohledem". Během celého února a postu tak probíhá řada duchovních obnov. Na Velehradě pro páry, které chtějí utužit svůj vztah (2. – 4. 2), v Plzni pro ženy (9. – 10. 2.), vikariátní restart vás čeká v Rokytnici (9. – 11. 2.), pro vysokoškoláky v Lomci, ve stejný víkend taky v Králíkách, na Hosíně a ve Městě Albrechtice (16. – 18. 2.), duchovní obnova pro mládež proběhne v Přerově (23. – 24. 2.), v Rajnochovicích, postní obnova pro mladé muže v olomouckém semináři a DCM obnova na Dýšině (23. – 25. 2.)

 

A na závěr ještě jedno připomenutí - rozjíždějí se registrace a nákupy lístků na letní campy a festivaly, takže nezapomeňte mrknout k nám do akcí, kde si můžete vybrat ten svůj. A kdyby náhodou váš favorit chyběl, nebojte se nám ozvat nebo ho sami doplnit. 

 

Tak co, kam vyrazíte v únoru? Plesat, vzdělávat se nebo duchovně obnovovat?