Osobnosti. Marek Orko Vácha, Max Kašparů, Jan Špilar, Mikuláš Kroupa... na jednu stranu jsou všude a na druhou stranu, když někde nejsou, člověk lituje, že tam nejsou. Umějí mluvit a přemýšlejí o zajímavých věcech. A když je člověk poslouchá, může pak také přemýšlet o zajímavých věcech. Nemůžeme být všude a tak jsme rádi, když si chytré lidi můžeme poslechnout doma, na procházce nebo v autě. A díky internetu v mobilu už to většinou není problém. Tenhle týden nám televize Noe nabízí setkání se všemi nahoře zmíněnými. Budou mluvit o vztazích, přírodě, o společnosti... Přijmete pozvání?

zdroj

Úterý 26. září

Hriňovský kostelík na Islandu
Přesun kostela v Mostě je poměrně známý. Většina z nás taky tuší, že na Islandu to se dřevem nebude žádná sláva. Takže když vám řeknu, že slovenští kapucíni postavili dřevěný kostel na Slovensku a pak ho odvezli na Island, je vám nejspíš jasné, že to bude zajímavý příběh.

Noční univerzita: Jan Špilar - Chození bez omrzení
"Chodili spolu z čisté lásky..." Jak rozvíjet vztah, abychom se nenudili? A je náš partner ten pravý? Mluvit o tom bude jáhen a kadeřník Jan Špilar.

Středa 27. září

Noční univerzita: Marek Orko Vácha - Krajina, zrcadlo duše
Krajinu vnímáme jako něco, co většinou nevnímáme. Je to prostě součást toho, čím denně procházíme. Jak ji ale lze pojmout ve vztahu k lidem a k Bohu? O tom bude mluvit Marek Orko Vácha. 

Železné hory
Možná ani nevíte, že u nás máme kopce pojmenované jako z nějakého westernu. Železné hory leží na přelomu Čech a Moravy a jejich poetičnost dokresluje i jméno nejvyššího vrcholu - U Oběšeného. Jaká všechna stvoření tenhle opomíjený kraj obývají?

Čtvrtek 28. září

Léčitel
Alec je zdrcený smrtí svého bratra, dvojčete. Do toho má poměrně zásadní problém s penězi, a tak přijme nabídku svého strýce - přijeď na rok žít do Kanady a já tvé dluhy zaplatím. Po příjezdu do Halifaxu se ale všechno začne komplikovat a nic není tak, jak se zdá...

Kulatý stůl: Svatý Václav dnes
Na svátek patrona české země se bude moderátorka Irena Pulicarová ptát historiků a filozofů na to, kdo svatý Václav byl, co jsou jen legendy a co je pravda a jak jeho osobnost jakožto světce i panovníka vnímáme dnes.

Pátek 29. září

Outdoor Films s Klárou Kolouchovou: Nejtěžší hora světa - K2
Klára Kolouchová je první Češka, která vystoupila na Mount Everest a v roce 2019 zdolala další dvě osmitisícovky, mimo jiné i nejnebezpečnější horu světa, K2. Jak se na své výpravy připravovala, co ji motivovalo a jaká nebezpečí cestou musela překonávat? 

Do varu s Maxem Kašparů: Krize vztahů
Každý vztah si občas prochází krizí, někdy jen malou, jindy skoro nezvládnutelnou. Jak takovou krizi přestát, vyřešit a jak se příště pokusit jí předejít? Poradí Max Kašparů, který bude tentokrát mluvit jako otec, manžel a psychoterapeut. 

Sobota 30. září

Flešbeky: Dano Launer - Po první jízdě sanitkou jsem se roztřásl
Když člověk jezdí se sanitkou, vyslechne mnoho modliteb. Jaké je skloubit práci záchranáře se starostí o čtyři děti, jak se vypořádat s každodenním stresem a jak si našel cestu k Bohu bude vyprávět Daniel Launer, bývalý baskytarista kapely ESPÉ.

Náš papež
Italský dokumentární film přibližuje historii rodiny Bergogliovy, která se v roce 1929 vydala na lodi do Buenos Aires, aby v Argentině našla nový domov. Tam se také narodil Jorge Mario Bergoglio, dnešní papež František...

Neděle 1. října

Léta letí k andělům: Mikuláš Kroupa - novinář
Jméno Kroupa je v českých zemích pojmem. Daniel Kroupa se pohybuje v politice, Janek Kroupa má na kontě spoustu investigativních reportáží a Mikuláš Kroupa založil Post Bellum a spolu s bratrem Martinem pracují na Paměti národa nebo Příbězích 20. století. A právě Mikuláš bude vyprávět nejen o své rodině, ale také o tom, co ho vedlo k zaznamenávání příběhů, které nemají být zapomenuty. Rozhovor je už třináct let starý, ale pokud Post Bellum sledujete, můžete si srovnat, jaké plány se Mikulášovi podařilo uskutečnit a jaké ještě ne.

Dokořán se Zdeňkem Chlopčíkem

Jestli stejně jako já milujete Stardance, jméno Zdeněk Chlopčík vám jistě není neznámé. V dalším díle pořadu Dokořán se rozpovídá nejen o oblíbené taneční show, ale i o tom, co ho k tanci přivedlo a jaké je vést vlastní taneční školu.

Pondělí 2. října

Outdoor Films s Josefem Bosákem: Arménie a válečný konflikt v Náhorním Karabachu
Náhorní Karabach rezonuje médii - konflikt tu totiž nikdy neustává. Fotograf a cestovatel Josef Bosák zná Arménii i rozpolcenou oblast velmi dobře a promluví o tom, jaké to v zemi s horkou půdou pod nohama je pro člověka ze střední Evropy.