Vyrazili jste na tři čtyři dny na puťák a zjistili, že je vám to málo? Bojíte se, že na delší čas v přírodě nemáte vybavení, nevíte, kde a jak byste si vyprali a že nedokážete unést potřebné jídlo? Učit se lze od lidí, kteří si na putování přírodou berou mnohotýdenní dovolenou a jedou klidně přes půl světa, aby prošli zajímavou trasu. Pacific Trail Crest v Televizi Noe představí Jan Hanzlík.

zdroj

Úterý 15. srpna

Hrad v nitru
Lidská duše je hrad o sedmi komnatách a ty jimi musíš projít, aby ses mohl potkat s Bohem a sám se sebou. Myšlenku Terezie z Ávily zpracovali jako absolventské představení studenti brněnské divadelní fakulty. 

Dokořán s Carmen Mayerovou

S ušlechtilou dámou o ušlechtilých tématech. Takový je otevřený rozhovor s českou televizní a divadelní herečkou Carmen Mayerovou, manželkou Petra Kostky.

Poslední království draků

Národní park Komodo je poslední místo na Zemi, kde vládnou mohutní draci - varani. Matej a Zuzana Dolinayovi vám tyto majestátní a trochu strašidelné tvory představí v unikátním dokumentu.

zdroj

Středa 16. srpna

Za obzorem: Hřebenovka Pacific Trail Crest a Jan Hanzlík
Pacific Trail Crest - přes čtyři tisíce kilometrů divoké přírody v pohořích Sierra Nevada a Cascades, cesta od Kanady až po Mexiko, přes tři státy USA. Jan Hanzlík celou Pacifickou hřebenovku prošel a rád se o své zážitky podělí. 

Když bolí duše: Závislosti
Většina z nás je na něčem závislá, byť jen na "pouhé" kávě. Jak nás závislosti omezují a ovlivňují bude rozebírat psycholog Jan Bernard. 

zdroj

Čtvrtek 17. srpna

Hanácká svajba
Haná je krajem bohatým nejen na úrodnou půdu, ale také na folklor. V hraném dokumentu devadesát členů folklorních souborů ukáže, že svatba byla nejen oslavou lásky dvou lidí, ale také příležitostí vytáhnout ten nejlepší kroj a předvést se.

Pod lampou o vesmíru: Apollo 13
Sedmý let k Měsíci se stal posádce Apolla 13 téměř osudným. Jak se podařilo dostat modul zpět na zem a proč program Apollo skončil a dlouhá desetiletí jsme Měsíc sledovali jen z dálky? O tomto všem bude mluvit host Juraj Petrovič. 

zdroj

Pátek 18. srpna

Vysočina - odkaz Josefa Jambora
Malíř Josef Jambor se narodil na Vysočině a celý život jí byl okouzlen. V dokumentu o něm bude vyprávět jeho dcera a nebudou chybět samozřejmě ani obrazy - ať už jeho či krajiny, kterou tak rád maloval. 

Kulatý stůl: Půda jako dar a dědictví otců
Půda je základ všeho, i když na to často zapomínáme. O zkušenostech s hospodařením budou diskutovat zástupci mladé generace farmářů Veronika Kropáčková z Ekofarmy Nelepeč, Jan Basař z Farmy Basařovi a předseda Asociace soukromého zemědělství ČR Jaroslav Šebek. 

zdroj

Sobota 19. srpna

Na křídlech andělů
Neratovský kostel se málem dnešních dnů nedočkal, díky nadšení pro věc je dnes ale jedním z nejslavnějších českých kostelů. Dokument vás zavede na prohlídku chrámu, kde vždy svítí slunce.

Milosrdenství
Nejen Československo bylo dlouhé roky pod vlivem sovětského svazu. Příběh vypráví o maďarských mniších, kteří v roce 1950 začínají postupně pociťovat dopady komunistické zvůle. 

zdroj

Neděle 20. srpna

Přejeme si mír - koncert Pavla Helana s hosty: Ukrajina jsi Ty
Nestihli jste jarní benefiční koncert Pavla Helana se souborem Sonjašnyk? Není třeba smutnit, stačí si v neděli pustit televizi Noe. 

Výpravy do divočiny - Návštěva pravěku
Kde jinde se bavit o pravěku než přímo pod mamutím chobotem? V brněnském pavilonu Anthropos bude o živočiších dávno vyhynulých besedovat archeolog doc. Petr Neruda, Ph.D., paleontoložka Mgr. Martina Roblíčková, Ph.D. a archeolog Mgr. Petr Kostrhun, Ph.D.

zdroj

Pondělí 21. srpna

Noční univerzita: Eduard Stehlík - Legendy a omyly kolem atentátu na Heydricha
Eduard Stehlík je vojenský historik a spisovatel a také ředitel Památníku Lidice. V pořadu bude mluvit o všech možných i nemožných teoriích, které kolují kolem atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha. 

21. srpen 1968 - 55 let poté

V rámci 55. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy budeme nejen vzpomínat na události roku 1968, ale dotkneme se i nedávných a současných konfliktů, do kterých je zapojeno Rusko. Hosty Ireny Pulicarové budou biskup Václav Malý, filosof Daniel Kroupa a historik Michal Stehlík.