Nedávno v Českých Budějovicích (kde, jak praví klasik, by chtěl žít každý) proběhl festival UNITED City, ze kterého nám přinesla reportáž Jochy Šarközyová. Nedostatku kultury se ale nemusíte bát ani na přelomu jara a léta - v článku najdete pár tipů na všelijaké kulturní vyžití po celé naší republice - a spoustu tipů najdete samozřejmě i přímo na signály.cz v záložce Akce, kam je mimochodem můžete sami nahrát v případě, že tam vaše oblíbený koncert, tábor nebo chvály nejsou. 

zdroj

Už posedmé Vyšehrad ovládne Festival na Výšinách, a to 27. května. Hlavními trháky jsou Jana Zubajová, Michal Horák a Jake Hamilton, těšit se můžete na spoustu dalších interpretů a program. 6. června se břevnovská bazilika svaté Markéty rozhoupá v rytmu Hradišťanu - zahrají zde benefiční koncert na podporu dostavby kláštera v Drastech. Záznam bude přenášet televize Noe (na Magazínu přinášíme každé úterý přehled tipů na pořady, které stojí za to na televizi Noe vidět). 

zdroj

V sobotu 20. května se před řečkovickým kostelem uskuteční už 4. ročník open air festivalu Full of Live. Poslechnout si budete moci kapelu OBOROH nebo Way to go, hlavním řečníkem je P. Kodet a v kostele je připraven program pro mládež, který vede Marek Novák se skupinou ALIVE. 

Na Brněnsku ještě zůstáváme - jako každý rok se v Dolních Kounicích rozjede KefasFest, a to 23. – 26. června. Zahraje Michal Horák, Pavel Čadek, Way to go, TowMeot, Dobrá otázka a pořádná nálož dalších interpretů. Festival pořádají i salesiáni - jmenuje se S-fest, proběhne 10. června v Újezdě u Brna a je to už 20. ročník!

V brněnské diecézi se navíc můžeš těšit na setkání mládeže - tentokrát ne pod Petrovem, ale v Žarošicích. Mládež z brněnské diecéze se setká 13. 5. a může se těšit na spoustu tradičního i netradičního programu. 

Nudit se nebudeš ani v litoměřické diecézi. 10. 6. v Příchovicích pořádají diecézní ples, který je navíc spojený s předlisabonovým setkáním. Takže pokud třeba do Lisabonu na setkání se Svatým otcem nemíříš, o víkendu 9.–11. června si můžeš užít litoměřickou miniverzi a krom plesání si užít spoustu dalšího programu. 

zdroj

Pokud máte doma malé děti, nesmíte minout budějovický FamilyFest. Ten proběhne 14. května na Sokolském ostrově a čeká vás program zaměřený na nejmenší včetně mše. Na ty větší čeká zábava 20. května - letniční pouliční Wake up festival nabídne chvály hned na několika místech města. A aby to nebylo jen samé festivalování, 10. května zahraje Jan Smigmator benefiční koncert pro místní salesiánské středisko. 

Celý květen a červen tě v Plzni může nalákat varhanní festival. Zahrají na něm nejen naši umělci, ale také hosté z Francie, Polska nebo Slovenska. Koncerty probíhají v katedrále, v Korandově sboru nebo v kostele Nanebevzetí Panny Marie. V sobotu 10. 6. se navíc odehraje hudební festival PilsAlive - v bývalém klášteře vystoupí různé plzeňské sbory. 

zdroj

A nesmíme samozřejmě zapomenout na Noc kostelů - celorepublikově je pořádána 2. 6. od 18:00 a můžete díky ní nahlídnout i do míst, která jsou normálně nepřístupná. Na konci května také probíhají muzejní noci, ta brněnská například v sobotu 20. 5.

Také už běží přihlašování na letní tábory pro malé i velké, tábory známé i neznámé. V pondělí vyšel rozhovor s organizátorkou jednoho z nich, Wowcampu; spoustu dalších tipů najdeš tady

Zapomnělo se na akci, která je blízká tvému srdci (potažmo farnosti)? Neváhej se ozvat, rádi akci doplníme - do tohoto článku i do kalendáře akcí na signály.cz.