Děti dnes mají pololetní prázdniny a začíná období jarních prázdnin. Ne každý si ale může vzít na celý týden dovolenou, případně nechce čekat až do března, ale dvakrát na celý týden si vzít volno nemůže, proto přicházíme s nabídkou lyžovaček takzvaně za rohem. Vyrazit lyžovat je možné i jen na jeden den. Sesbírali jsme pro vás na internetu informace, kam můžete v okolí větších měst vyjet za sněhem. Snad tam pro sebe najdete to správné místo.

Zdroj: unsplash.com

Ústí nad Labem

V okolí Ústí nad Labem můžete vyrazit hned na několik míst. Nejblíže pro vás budou areály Telnice a Krupka vzdálené zhruba 14 km. Krušné hory nejsou od Ústí nijak daleko, proto se můžete vydat třeba do areálu Klíny. Více možností naleznete v tomto odkaze.

Olomouc

Jeseníky, které se rozléhají nedaleko Olomouce, nabízejí mnoho lyžařských areálů, kam můžete vyrazit. Vyberte si to, které vám bude nejvíce vyhovovat. Bude to Ski areál Klepáč, Branná nebo Kouty nad Desnou? Jestli vás ani jedna nezaujala, podívejte se na větší výběr zde.

Ostrava

Z Ostravy vyrazte do nedalekých Beskyd, které vám nabídnou krásnou zimu se vším všudy. Díky rozlehlosti hor si můžete vybrat jak z velkých lyžařských center, tak i z malých, kde si budete užívat volné sjezdovky. Všechny areály v okolí Ostravy naleznete zde.

Plzeň

Kašperské hory, Čerchov, Železná Ruda nebo Mochtín, to jsou místa, která jsou nejblíže města Plzeň, kam můžete společně s dětmi vyrazit. Využijte i možnost běžkařských tratí, které nabízejí například Kašperské hory – nabízí se vám tu až 35 km dlouhá trasa. Konkrétní areály s nabídkou sjezdovek a tratí naleznete na stránkách kudyznudy.cz.

Praha

I přes to, že se vám může zdát, že kolem Prahy nenaleznete žádné kopce, natož lyžařská centra, tak vás potěšíme, protože naleznete, a my hned řekneme kde. Osmdesát kilometrů vzdálený od Prahy je areál Monínec, který je vybavený nejmodernějším vybavením. Jestli je pro vás ale osmdesát kilometrů daleko, můžete využít areál v Mnichovicích, který je vzdálený pouze dvacet kilometrů (aktuální sněhovou situaci si ale ověřte). Více informací najdete zde.

Brno

I z Brna si můžete udělat výlet na otočku a zároveň si během něj zalyžovat. Vyjeďte do Nového města na Moravě, Olešnice, Stupavy nebo do Luk nad Jihlavou, kam vám jízda autem zabere pouze hodinu. Míst je ale víc, nechte se inspirovat webem rodicemvbrne.cz.