Na HBO Max se nyní vysílá postapokalyptický seriál The Last of Us natočený podle stejnojmenné hororové survival videohry. Vydané jsou první tři epizody, které diváka zavedou do zpustošených Spojených států. Zmutovaná houba napadla lidstvo, mění jeho chování a dělá z něj něco, co bychom mohli přirovnat k zombie.

Zdroj: hbomax.com

Děj seriálu se odehrává dvacet let po zániku moderní civilizace a hlavní hrdina Joel se snaží dostat do bezpečí čtrnáctiletou Ellie, která, jak se zdá, může být prostředkem k zastavení nákazy. Na cestě je samozřejmě čekají četné překážky i boj s establishmentem. Ve flashbaccích se pak divák dozvídá, co se dělo před vypuknutím apokalypsy, a možná i vy budete mít děsivé vzpomínky, jak před lety začínala koronavirová pandemie a svět čelil neznámému. Tento kontext pak celému seriálu dává ještě silnější hororový nádech.

Celkově je naplánovaných devět epizod a seriál The Last of Us se zatím těší velké divácké popularitě. Na CSFD.cz má k dnešnímu dni hodnocení 88 %, což je velmi dobré číslo. Pokud máte rádi seriály typu The Walking Dead, nebo vás oslovil třeba dánský postapokalyptický seriál The Rain, bude se vám určitě líbit i The Last of Us, který můžete sledovat na platformě HBO Max.