Již po několikáté zavítá do olomouckého kostela Panny Marie Sněžné finská zpěvačka Tarja Turunen s vánočním koncertem v rámci turné Christmas Together. Její koncert v sobotu 17. prosince zahájí nadcházející připomínky 100. výročí smrti olomouckého arcibiskupa Antonína Cyrila Stojana, který patří k nejvýznamnějším osobnostem minulého století.

Zdroj: pragokoncert.com

Příští rok si budeme připomínat 100. výročí úmrtí významného olomouckého arcibiskupa Antonína Cyrila Stojana, který mimo jiné založil Arcidiecézní charitu Olomouc a zasloužil se o obnovu a rozvoj poutních míst na Svatém Hostýně a Velehradě. Koncert Tarji Turunen zahájí připomínku této významné olomoucké osobnosti.

„Vánoční koncert ‚Christmas Together‘ je nádherný, originální a dokáže všechny duchovně spojit a rozeznít srdce. Je plný nové energie, naděje a klidu zároveň. Loni zpěvačka Tarja Turunen slavnostně umístila figurku arcibiskupa Antonína Cyrila Stojana do největšího mechanického betlému v ČR, který je právě v Olomouci. A velmi se těší na zahájení Roku Antonína Cyrila Stojana, kde zazní adventní písně evropských autorů,“ uvedl za organizátory Josef Kořenek.

Finská zpěvačka Tarja Turunen vystudovala klasický zpěv a působila v symfonické metalové kapele Nightwish. Po odchodu z kapely v roce 2005 se intenzivně a úspěšně věnuje sólové kariéře. Olomouc se svými vánočními koncerty navštěvuje pravidelně od roku 2015 a kostel Panny Marie Sněžné je vždy vyprodaný. Posledních několik lístků je ještě k dispozici.

V rámci vánočního turné Christmas Peace navštíví Tarja Turunen i další česká města:

  • 13. prosince – Zlín (Kongresové centrum Zlín)
  • 14. prosince – Ostrava (Multifunkční aula Gong)
  • 15. prosince – Plzeň (Velká synagoga)
  • 17. prosince – Olomouc (Kostel Panny Marie Sněžné)
  • 18. prosince – Praha (Kongresové centrum Praha, Kongresový sál)

Poslední volné vstupenky lze zakoupit v síti Ticketportal.