Už příští týden, v úterý 13. prosince, vyhlásíme vítěze letošních cen o nejlepší digitální evangelizaci. Koho hlasující z Česka i Slovenska dostali na stupně vítězů vám zatím samozřejmě neprozradím, ale přináším vám krátkou ochutnávku nominovaných projektů. 

V kategorii Video/videokanál roku najdete 24 nominovaných. Letos se sešla pěkná řádka worshipových kapel, například slovenský projekt Jedno.tu, ale taky trochu netradiční hudba - třeba energická skupina kluků z Moravy Way to go, nebo loňští vítězové TowMeot. Mezi nominovanými videi najdete například písničku od Dobré otázky nebo skladbu Ješua, kterou nahrála Jana Zubajová spolu s Espé. Kromě muziky se v nominacích objevilo i pár videotvůrců, jako Jiří Dyčka nebo Vlčí doupě. Je tedy jasné, že tato kategorie vám má co nabídnout, ať už prahnete po zábavě nebo po dobré hudbě.

 

I další kategorie je něco pro vaše uši - mezi sebou tu soutěžilo 23 podcastů. Jsou tu známá jména, například Ecclesia podcast, loňští vítězové Zabudnuté cesty nebo City House, objeví se tu i jedno jméno staronové - podcast Bez filtru, který dříve nesl jméno Na dřeň. K mikrofonům usedají i odborníci na slovo vzatí, například páter Peter nebo františkán Šebestián Pavel Smrčina

 

Od poslechu skočíme k zážitkům spíš vizuálním - další kategorií je Instagram roku a utkalo se v ní 30 různých influencerů nebo uskupení. Přemýšlela jsem, koho vám vypíchnout z této kategorie, ale shrnout všechny do jednoho vzorku se mi nedaří. Setkávají se tu fotografové, duchovní, řádoví bratři i sestry, osobnosti, worshipové skupiny, účty, které vám poskytnou vlídné slovo i ty s dobrou radou. Takže pokud rádi na Instagramu trávíte čas, vypněte na chvilku videa s koťátky a proklikejte si účty našich nominovaných, věřím, že tam najdete někoho, kdo se vám zalíbí. 

 

Poslední kategorie oceňuje 25 projektů. I tady se najde od každého trochu. Milovníci hudby ani zde nebudou ochuzeni, protože tu najdete hned několik festivalů - Na výšinách, Creative Mini Festival, Boží město, United nebo Campfest. Pokud holdujete i pohybu a dobrodružství, zaujme vás třeba Runway Camp nebo charitativní běh Skolíme Koliště. Nominující poslali do hlasování i projekty, které jsou zaměřené na pomoc těm, co neměli v životě tolik štěstí - Opři se či Dejme dětem šanci, což jsou iniciativy, které se soustředí na děti z dětských domovů, či Naděje, kde se soustředí na pomoc všem od nejmenších po nejstarší. Zajímavých a hodně důležitých projektů je tu samozřejmě mnohem víc, určitě si je proklikejte sami, pro lepší orientaci má u sebe každý krátký popisek.

 

Přípravy na vyhlášení vrcholí a pokud jste zvědaví, koho poslali hlasující na první místa, zapněte si v úterý 13. 12. v 19.00 buď TV Noe, nebo stream na Facebooku signály.cz. Vítězové budou samozřejmě viset i na stránkách ankety. Doufám, že se v úterý uvidíme!