Literární festival HumbookFest zaměřený na čtenáře young adult literatury se letos uskuteční již po sedmé. Tentokrát se festival koná 26. listopadu v pražském O2 Universu a na návštěvníky čeká bohatý program v podobě besed a autogramiád českých i zahraničních autorů, workshopy a cosplay přehlídka. Ve střední Evropě se jedná o jedinečný festival. který je důkazem toho, že mladá generace stále ráda čte. A čte hodně!

Zdroj: FB HumbookFest 2022

Ze zahraničí přijede na HumbookFest Margaret Rogerson, autorka bestselleru Kouzla rodu Thornů, která představí svou novinku Magie havranů, a Samantha Shannon, autorka kultovní série Kostičas či knihy Převorství u pomerančovníku, která je převyprávěním legendy o Jiřím a drakovi.

Paralelně bude na HumbookFestu probíhat několik programů, takže si tu každý může přijít na své a během celodenního programu se určitě nebudete nudit. Jedna stage je věnovaná českým autorům, kteří budou společně diskutovat na různá témata, ať už to jsou povídky, psaní knih, těžká témata v literatuře pro mládež či vyrovnávání se s negativními recenzemi.

Kromě spisovatelů se na HumbookFestu objeví lidé z českých nakladatelství, kteří knihy sice nepíšou, ale bez nich by nikdy žádná nevyšla. Zástupci českých vydavatelstvích se tu sejdou třeba na besedě a představí trendy v literatuře pro mládež i to, co na čtenáře čeká v edičních plánech.

Chybět nebudou ani knižní influenceři a tvůrci podcastů. Proběhne také cosplay přehlídka a workshop (nejen) pro fanoušky Harryho Pottera. S hosty HumbookFestu bude možnost potkat se během celého dne na autogramiádách a meet & greet.

Více informací a podrobný program najdete na webu projektu Humbook. Vstupenky si můžete koupit zde.