Diecézní setkání mládeže je setkání mládeže z jednotlivých diecézí a arcidiecézí s jejich biskupy a arcibiskupy. Dříve se konalo před Květnou nedělí, ale papež František ho přesunul před neděli Ježíše Krista Krále, tedy poslední neděli liturgického roku. Přinášíme vám přehled toho, co se kde koná v konkrétních diecézích.

Diecézní setkání mládeže v Hradci Králové, 13. dubna 2019. Foto: Eva Cvejnova, Člověk a víra

Arcidiecéze pražská

V Pražské arcidiecézi se setkání diecézní mládeže uskuteční 19. listopadu v Salesiánském středisku mládeže v Praze Kobylisích. Program začíná v 9:00 registrací a společným programem s modlitbou a katechezí otce arcibiskupa Jana Graubnera. Následovat bude program ve skupinkách a odpolední workshopy. Závěrem bude slavení eucharistie s otcem arcibiskupem v 17:00. Více informací najdete na webu Arcidiecézního centra mládeže a na Facebooku.

Diecéze litoměřická

Od 18. do 20. listopadu se bude konat diecézní setkání mládeže v Litoměřicích. Program bude probíhat společně i po skupinkách. V sobotu dopoledne se uskuteční beseda o současné době, jejích úskalích a o tom, jak v ní najít svoje místo z pohledu hostů. Na besedě vystoupí právník a historik JUDr. Jiří Georgiev, Ph.D., ředitelka základní školy Marie Gottfriedová, vojenský lékař Matěj Kraus a P. Radek Vašínek. Více informací a přihlášky najdete na webu dcml.cz.

Diecéze královehradecká

V Královehradecké diecézi, kde se letos v srpnu konalo Celostátní setkání mládeže, proběhne diecézní setkání mládeže po vikariátech. Více informací najdete například na Facebooku.

Diecéze českobudějovická

V Českých Budějovicích začíná diecézní setkání mládeže v 10:00 u kostela sv. Vojtěcha. Na programu jsou přednášky, workshopy, mše svatá s otcem biskupem i adorace. Více informací na webu bcb.cz.

Diecéze plzeňská

V Plzni se diecézní setkání mládeže koná pod názvem Log in!. Setkání začíná už v pátek v Salesiánském středisku mládeže v Lobzích, ale je možné přijet pouze na sobotu. Přihlašovat se můžete zde.

Arcidiecéze olomoucká

V Olomouci se bude arcidiecézní setkání mládeže konat 18. – 19. listopadu. Je možné přijet na oba dny i pouze na sobotní program. Účastníci si při přihlašování vyberou přednášku nebo workshop, kterého se chtějí zúčastnit. Přednášku na téma duchovní povolání bude mít sestra Růžena Sekulová, o tom, kdo je vojenský kaplan, promluví hlavní kaplan Armády ČR plukovník gšt. Jaroslav Knichal, a mnoho dalších. Z workshopů je pak na výběr například krasopsaní, digitální aplikace a jejich využití ve službě, výroba adventních věnců a další. Více informací a přihlášky najdete na webu mladez.ado.cz.

Diecéze ostravsko-opavská

Diecézní setkání ostravsko-opavské diecéze se koná v Opavě pod názvem Biscup od 18. do 20. listopadu. Program ještě není k dispozici. Najdete ho spolu s přihláškami na webu diecezko.doo.cz. Podívat se zatím můžete na pozvánku otce Jakuba D. Štefíka na Biscup:

Diecéze brněnská

V brněnské diecézi již setkání mládeže letos proběhlo v původním termínu před Květnou nedělí, jak jsme informovali zde.