„Tady by mohla být vaše reklama.“ Respektive reklama, kterou uděláte něčemu z kultury, co se vám líbí a považujete to smysluplné. Jasně, všichni to můžeme dát na sociální sítě a naši kamarádi se to dozvědí. Ale třeba byste to rádi dali vědět i lidem, které neznáte a neznají je ani kamarádi vašich kamarádů, kteří žijí na druhé straně republiky a není jisté, že sítě by k nim přes všechny uzlíčky dosáhly.

Zdroj: Flickr

Narazili jste na youtube na skvělou písničku a chcete se o ní podělit s ostatními? Pokud vám to stojí za to, že si najdete nějaké informace o autorovi a napíšete o něm pár vět, pak budeme moc rádi, když nám je pošlete a my zprostředkujeme vaše sdělení dál. Stejně tak film (klidně amatérský, pokud je dostupný), povídka, podcast nebo dokonce kniha, pokud nedokážete odolat vůni papíru a nevadí vám, že k ní potřebujete externí osvětlení… Nemusí to být nic oficiálního, co už je populární – tyhle projekty reklamu nepotřebují. Možná máte někoho šikovného ve svém okolí, kdo se snaží prorazit, a tohle je příležitost mu pomoci. Nemusíte se cítit silní v kramflecích, pokud jde o vaše slohové práce – jde o prostě pár vět doporučení, co vám přijde zajímavé a proč. A pokud si říkáte, že nikoho, kdo by tvořil křesťanské umění, neznáte, tak ne, nemusí to být křesťanské jen proto, že Signály se prezentují jako křesťanské. Nesmí to být protikřesťanské, ale klidně to může být odkaz na stránky vašeho kamaráda, který skvěle fotí brouky, o jejichž náboženské příslušnosti nic nevíte (a dokonce ani ten kamarád není pokřtěný). Důležité je, že je to něco, co vás zaujalo a něco vám to dává.

Stejně tak budeme rádi, pokud se mezi našimi čtenáři najde někdo, kdo by chtěl přispět do čtvrteční rubriky o dění v církvi (respektive církvích). Jednak můžete udělat reklamu dění ve vaší farnosti či sboru, jednak můžete inspirovat ostatní – možná pořádáte přespávání pro děti na faře, filmovou noc pro mládež, rukodělnou sobotu, kde se potkají důchodci se školními dětmi. Dejte nám o tom vědět!

Poslední rubrikou, do které můžete přispět, jsou sobotní tipy na výlety. Tam už by bylo dobré, kdybyste se neomezili na holá fakta, ale přeci jen víc popsali, proč dané místo doporučujete k návštěvě. Místo mnoha slov ale můžete přidat fotografie, pokud máte pocit, že to vyjádří lépe. Může to být pamětihodnost stavební nebo přírodní, místo výskytu zajímavé fauny nebo flóry, ale doporučit můžete i skvělé místo na přespávání během čundru nebo kopec, kde úplně fantasticky létají draci - teď na podzim takovou informaci hledá mnoho z nás.

Samozřejmě se můžete stát autory i ostatních rubrik, ale nejlepší cestou je začít psát tyhle malé příspěvky a postupně se prosadit jako kmenový autor Magazínu. Moc se těšíme na vaše texty - nebojte se a zapojte se. 

Psát můžete na adresu [email protected].
 

Za redakci Theodora