Ve dnech 11.-12. listopadu 2022 se v Kongresovém sále hotelu Clarion v Olomouci uskuteční 5. ročník konference o evangelizaci. Mottem konference je „Přinášejme naději v Bohu živém“ a na programu bude kromě přednášek a workshopů nově také kulatý stůl. Hlavním přednášejícím bude Otto Neubauer z Vídně, kterému před dvěma roky vyšla kniha Mission possible, bohatý manuál shrnující jeho mnohaleté zkušenosti. Promluví také další hosté z České republiky i ze zahraničí.

Ve své hlavní přednášce v sobotu dopoledne bude Otto Neubauer mluvit o významu dialogu nás, Ježíšových učedníků, se současným světem. Otto Neubauer má dlouholeté misijní zkušenosti ve společnosti i v církvi v Rakousku. V tématu „Zajímá se církev ještě o svět?“ promluví o zdravé přítomnosti křesťanů v dnešním světě, o důležitosti postoje naslouchání a pokory a o tom, na co klást při dlouhodobé evangelizaci důraz. Podle Neubauera je dialog v evangelizaci naprosto nezbytný a bez něj není možné misi uskutečňovat. 

Ze Slovenska o systematické evangelizaci přijdou hovořit Mário Tomášik a Eduard Filo, kteří promluví o zkušenosti s předáváním evangelia obyvatelům města, politikům, dětem, mládeži i lidem na periferiích. P. Josef Mikulášek, Lenka Řezníčková a Vlastimil Kadlec promluví o synodalitě v církvi. Světlana Mašková, kterou můžete znát z Instagramu @swetllushprior a se kterou jste si na začátku letošního roku mohli přečíst rozhovor na stránkách Magazínu, promluví na konferenci o evangelizaci na sociálních sítích.

Konference se koná pod záštitou předsedy České biskupské konference Mons. Jana Graubnera a pořádá ji Komunita Blahoslavenství ve spolupráci s nadačním fondem Credo. Je určena široké veřejnosti a lze se zúčastnit jednoho nebo obou dní. Jedním z plodů předchozích konferencí je vznik internetových stránek www.evangelizace.cz, na kterých najdete přihlášku a další podrobnější informace ke Konferenci o evangelizaci, ale i mnoho inspirace a materiálů z předchozích ročníků, stejně jako tipy na různé další evangelizační projekty, které v naší zemi již fungují.

Konference začíná v pátek ráno v 9:00 a končí v sobotu večer v 19:00. Bližší informace a přihlášku najdete na www.evangelizace.cz.