Vždy poslední víkend v srpnu se v Jimramově koná festival Otevřeno. Nabízí spoustu hudby, výstavu, divadlo pro děti, besedu, nějaké ty dílničky a stánky s oblečením a dalšími věcmi, kultovní festivalové pochutiny a především spoustu přátelských setkání. A někdy i nečekané a okouzlující zážitky.

Na soutoku dvou říček bývá většinou dost chladno. Letos bylo teplo, ale o to víc bylo mokro. Některé kapely tak lidé poslouchali ze stanů a jen odvážní se vydali do provazů deště. Týkalo se to například kapely se situaci zcela vystihujícím názvem Holinky. Mohlo by to vypadat na pořádnou smůlu, jet na fesťák a nakonec hrát prázdnému trávníku. Nakonec z toho ale byl zlatý hřeb celého festivalu - jakmile přešel největší liják, lidé se nechali hudbou strhnout a tancovali bosí v kalužích vody. Tahle klezmerová kapela o sobě píše, že je "kapela na vaše svatby i pohřby", ale očividně je vhodná i na vaše propršená sobotní odpoledne.

Album skupiny Holinky si můžete poslechnout na internetu a když budete sledovat jejich facebook, třeba se vám podaří zavítat i na jejich koncert. Já se po tom nezapomenutelném zážitku rozhodně těším, že je ještě někdy uslyším.