Celostátní setkání mládeže - taková akce se nekoná každý týden. Mnoho mladých se na něj chystá, mnoho nejen mladých lituje, že jet nemůže. Chceme vám tento týden přinášet zprávy přímo z místa dění. Dnes od našeho kolegy Františka Kleina, který už je v Hradci Králové týden a pomáhá Setkání připravit. 

Od úterý 2.8. se v Hradci Králové začalo připravovat Celostátní setkání mládeže. Členové některých přípravných týmů sem s týdenním předstihem přijely chystat jak hlavní místo setkání, tak zázemí pro účastníky a dobrovolníky, kterých v Hradci Králové od úterý postupně přibývá. Technické skupiny se v průběhu týdne postaraly o stavbu hlavního pódia, zprovoznění mobilních sanitárních kontejnerů a sprch. Jiné týmy se staraly například o výzdobu a rozmisťování ukazatelů, nebo také o přípravu ubytovacích a stravovacích kapacit. 

Každý pracovní den byl zahájen společnou modlitbou následovanou snídaní. Poté se každý tým věnoval vlastním pracovním záležitostem. Každý večer byla sloužena společná mše svatá v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí. 

Mladé dobrovolníky během přípravného týdne doprovází také nemalá skupina kněží, kteří v každém týmu fungují jako duchovní podpora. 

Tým režie, který zodpovídá za program, který se během setkání bude odehrávat na hlavním pódiu, pilně cvičí a vše dolaďuje tak, aby na úterním zahajovacím ceremoniálu všechno proběhlo hladce. 

Během setkání se účastníci můžou těšit na rozmanitý duchovní a kulturní program, také na občerstvovací zónu tvořenou stánky různých organizací, u kterých si bude možné zakoupit jídlo a pití během teplých letních dnů. 

Veškerý venkovní program bude přístupný veřejnosti, vedlejší programy ve vnitřních prostorách mohou navštívit pouze platně registrovaní účastníci.

V pátek večer se na Velkém náměstí bude konat Večer víry s projektem GODZONE a o den později na hlavním pódiu noční vigilie, která je vrcholem setkání. Podrobný program setkání můžete nalézt na webu https://celostatnisetkanimladeze.cz/index.php/program/

Autorem textu je František Klein.