Na Celostátní setkání mládeže v Hradci Králové se již dnes, 9. srpna, začnou sjíždět účastníci ze všech koutů České republiky. Těšit se mohou na bohatý program, jehož vybrané části bude možné sledovat i online prostřednictvím vysílání TV Noe a streamu. Tady je výběr některých zajímavých bodů programu z letošního Celostátního setkání, kam můžete dorazit i na jeden den. Kompletní program a informace k přihlašování a k průběhu akce najdete na www.celostatnisetkanimladeze.cz.

Mezi streamované části programu patří například středeční přednáška Františka Talíře na téma Křesťanství a politika. Jde to vůbec dohromady? Ta začíná v 15:00. Ve středu také proběhne Ekumenická diskuze, které se zúčastní plzeňský biskup Tomáš Holub, Karel Müller z Českobratrské církve evangelické, Daniela Hurtová z Církve bratrské a Vít Vurst za Adventisty sedmého dne. Diskuze začíná v 15:00 a je možné sledovat ji online.

Ve středu pak bude možné v Hradci Králové navštívit třeba přednášky, které pomohou mladým lidem například s oživením života ve farnosti. Jsou to přednášky Jak vést chvály, kterou si připravil Jiří Hubálek, zpěvák a kytarista chválové kapely DOTEK, nebo přednáška Jak založit a rozjet společenství, kde se o svoje zkušenosti podělí Rosťa Šerý, hlavní vedoucí děkanátního společenství Projekt ON.

Čtvrtečním lákadlem může být například Diskuzní stage s Katolickým týdeníkem: Budoucnost církve. O tom, co těší a pálí naši církev bude diskutovat Francesca Šimuniová, abatyše německo-českého opatství benediktinek, P. Libor Všetula SDB, salesiánský kněz, a Matěj Jirsa, mladý teolog a pastorační asistent ve farnosti Praha-Stodůlky, kde od září nastoupí jáhenskou službu. Diskuzi moderuje Ondřej Elbel.

Mezi čtvrtečními workshopy může být zajímavý workshop vyrábění ikon s P. Michaelem Špilarem nebo Lectio Divina s dominikány. Workshopy probíhají od 15:00 do 17:30.

Na sobotu 13. srpna je připravený den pro rodiny. V tento den proběhne katecheze pro rodiny a bude nachystaný program pro děti v podobě loutkového divadla (10:00) a dalších aktivit pro děti (13:30).

Další zajímavou částí programu, kterou je možné navštívit buď osobně, nebo sledovat online, je sobotní Panelová diskuse s Katolickým týdeníkem: Křesťan(ka) a klima, která začíná v 15:00. Diskutovat bude Romana Jungwirth Březovská, analytička Asociace pro mezinárodní otázky, přírodovědec Jan Hollan a zakladatelka iniciativy Žít Laudato Si Světla Hanke Jarošová. Diskuzi bude moderovat opět Ondřej Elbel.

Více informací najdete na webu www.celostatnisetkanimladeze.cz a pro aktuální informace nezapomeňte sledovat Facebook a Instagram.