Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA pořádá letní tábory, na které chce přizvat i děti z Ukrajiny, které do České republiky přišly z válečných oblastí Ukrajiny. Na uhrazení táborových pobytů těchto dětí pořádá sbírku na portále Donio, kam můžete přispět.

Zdroj: www.ymca.cz

YMCA je nejstarší organizací pro děti a mládež na světě. V České republice působí již více než 100 let, její doménou jsou letní tábory. Tábory, které pořádá, jsou klasické pobytové i příměstské. Organizace YMCA na svých táborech vyčlenila pro děti uprchlíků 105 míst. S některými dětmi z Ukrajiny i s jejich rodinami již organizace YMCA pracuje v rámci kroužků, společných výletů a lekcí češtiny.

„Věříme, že společné zážitky s českými dětmi, neformálně a radostně strávený letní čas, jsou tím nejlepším způsobem, jak znovu nabýt pevnou půdu pod nohama, najít české kamarády a zažít bezpečný prostor pro nový začátek,“ uvádí YMCA u sbírky.

Peníze ze sbírky jsou určené výhradně na uhrazení nákladů spojených s pobytem ukrajinských dětí na letních táborech, především účastnických poplatků, popřípadě spacáků a karimatek, pokud děti nebudou mít vlastní. V případě, že by sbírka přesáhla stanovenou cílovou částku, budou tyto prostředky využity na celoroční práci s dětmi z Ukrajiny (kroužky na pobočkách YMCA či výlety pro ukrajinské rodiny).

Zdroj: www.donio.cz