Křesťanský open-air festival UNITED, který proběhne ve dnech 18. – 20. 8. 2022 ve Vsetíně, postupně odhaluje další účinkující. Na pódiu se tu objeví slovenská zpěvačka Sima Magušinová a brazilská zpěvačka Thabata Oliver. Dále vystoupí polská formace Luxtorpeda a moldavská skupina Not an Idol.

Metalová skupina Luxtorpeda z Polska vystoupí v srpnu na festivalu UNITED. Zdroj: Festival UNITED.

Sima Magušinová (za svobodna Martausová) se na UNITED vrací po šesti letech. Zpěvačka pocházející z Považské Bystrice vydala celkem pět alb. Získala několik hudebních ocenění, podílela se na tvorbě filmové hudby a aktivně podporuje dětské onkologické pacienty. V roce 2017 byla nominována na ocenění Slovenka roku v kategorii Umění a kultura. Brazilská zpěvačka Thabata Oliver na UNITED vystoupila v roce 2018 jako vokalistka americké skupiny Christafari. V letošním roce se vrací se svou doprovodnou kapelou kombinující hudební prvky pop-gospel-reggae.

Z polské Poznaně přijede rocková sestava Luxtorpeda. Kapela byla založena v roce 2010. Její členové mají za sebou působení v dalších rockových a metalových skupinách. Jejich festivalový repertoár bude ovlivněn albem Omega, které vydali letos v dubnu. Moldavská formace Not an Idol kombinuje hudební styly RnB, funk, soul a gospel. Cílem jejich tvorby je šířit poselství zaměřené na Krista, zakotvené v Písmu a vtělené do kvalitního zvuku.

Dalšími vystupujícími z křesťanské scény budou kapely a interpreti alltide, BCC Worship, Efod, ESPÉ, Filip Boháč, Isaac Records, Marbles, Pavel Helan, Petr Špaček, SouZnění, Way To Go a další.

Kromě hudebních vystoupení se návštěvníci festivalu UNITED mohou těšit na semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, filmové projekce, dětskou scénu a sporty. Mezi přednášejícími se objeví například kazatel Církve bratrské ve Zlíně Dalimil Staněk s přednáškou na téma Gender chaos. Zakladatel a ředitel organizace NePornu bude mít přednášku s názvem Odvrácená strana pornografie a profesor ETF UK vystoupí s přednáškou na téma Cesta k prameni života. Ale kudy? Dále se návštěvníci mohou těšit například na sestru Angeliku Pintířovou, salesiána Libora Všetulu či religionistu Zdeňka Vojtíška.

Více informací a vstupenky najdete na www.festivalunited.cz. Novinky můžete sledovat také na Facebooku a Instagramu.