Spolek SEM Přátelé Herlíkovic ve spolupráci s německými dobrovolníky z organizace ASF – Servitus pořádá od 2. do 9. 7. týdenní pobyt na Strážném – Hořejších Herlíkovicích v Krkonoších. Tématem letošního semináře je Ekologie a Krkonoše a na akci přijede přes deset mladých Němců, kteří prožili rok v České republice jako dobrovolníci.

Zdroj: pratele-herlikovic.evangnet.cz

Během programu seznámí lektoři Krkonošského národního parku účastníky s tím, jak se kosí tráva kosou a představí horské terény v akci i vliv člověka na klima a přírodu. Změnu klimatu si bude možné vyzkoušet ve hře Podnebín, kterou připravuje Středisko ekologické výchovy Sever z Horního Maršova. Ateliér Bosorka z Jánských Lázní návštěvníky na workshopu naučí, jak upcyklovat – využívat staré věci.

V neděli 3. července se bude konat i česko-německá pouť k výročí dokončení kostela, který je nejvýše položeným kostelem Českobratrské církve evangelické v Čechách. Od 10 h se zde budou konat evangelické bohoslužby v češtině a němčině.

Znalost němčiny není podmínkou, programy budou tlumočeny a bude možné domluvit se česky, anglicky či německy.

Seminář je podpořen Česko německým fondem budoucnosti, proto je cena za týdenní pobyt na horách s plnou penzí pouze 2 000 Kč. Více informací, přihlášky a kontakty najdete na webových stránkách pořadatele.

SEM Přátelé Herlíkovic je křesťansky orientovaná neziskovka, která chce pečovat o Herlíkovice (Hackelsdorf), především ty Hořejší, které zdobí secesní kostel.