Studentský Velehrad se koná jednou za dva roky a letos proběhne v termínu 5. až 8. května 2022. Akce se koná pod záštitou Vysokoškolského katolického hnutí Česká republika a nabízí jedinečnou příležitost vytvořit společenství s vrstevníky, diskutovat o vztazích, povolání, víře i každodenním životě.

Minulý ročník Studentského Velehradu. Zdroj: Facebook.com/studentskyvelehrad

Tématem Studentského Velehradu 2022 je „Jeho očima“. „V roce 2022 nás bude Studentským Velehradem provázet téma „Jeho očima“. Denně se setkáváme s velkým množstvím názorů (např. na politiku, víru či způsob života), které nás mohou snadno zahltit. Díky Boží perspektivě dokážeme rozlišovat mezi důležitým a nedůležitým, opravdovou krásou a pouhou iluzí nebo mezi pravým milosrdenstvím a falešnou shovívavostí,“ uvádí organizátoři v anotaci letošního ročníku Studentského Velehradu.

Studentský Velehrad, jak už název napovídá, je koncipovaný převážně pro vysokoškoláky. Být student ovšem není podmínkou a na akci mohou přijet všichni mladí lidé od 18 do 30 let. Pro účastníky je připravený bohatý program v podobě workshopů a přednášek a setkání ve skupinkách. Večer se uskuteční chvály, čajovna či posezení u cimbálky.

Mezi celebranty mší svatých se podle programu objeví například v pátek Mons. Pavel Konzbul a na závěrečné nedělní mši svaté Mons. Jan Graubner. O hudební doprovod na mších se postarají scholy z různých koutů České republiky. Těšit se tak můžete například na ostravskou No Problema, pražskou Rytmig, brněnskou Studentskou jezuitskou scholu či olomouckou SchOLu Sněženka.

Přihlašovat se můžete na oficiálních stránkách Studentského Velehradu, kde také, podobně jako na Facebooku, najdete více informací a podrobný program.