Křesťanský open-air festival UNITED oznámil první účinkující, které diváci uvidí od 18. do 20. srpna ve Vsetíně. Kromě hudby si tu bude možné poslechnout několik řečníků. Pozvání na festival přijal katolický kněz a salesián Libor Všetula, členka Apoštolské církve Ida Pencová a pracovník Křesťanské akademie mladých Jakub Vejmělka.

Jedním z řečníků na festivalu UNITED bude Jakub Vejmělka. Foto: Petr Vopalecký

„Téma UNITED je Opravdový a pokud si něčeho na každém z hlavních řečníků vážím, tak je to právě opravdovost, kterou vnímám v jejich životě a kterou, věřím, mohou předat účastníkům festivalu. V jejich podání to nebude žádné klišé, ale pravdivost spojená se zápasem, přiznáním si vlastních chyb a naděje, která je spojená s živou vírou v Krista,“ uvedl Jan Jackanič z poradního týmu festivalu k volbě řečníků.

Jedním z účinkujících řečníků na festivalu UNITED bude katolický kněz a salesián Libor Všetula, který pracuje s mladými lidmi. Má zkušenosti s vyučováním na základní, střední a vysoké škole, vedením táborů a evangelizačních kempů. V současné době je ředitelem komunity salesiánů v Brně-Žabovřeskách.

Na festivalu UNITED vystoupí také Ida Pencová. Foto: Martin Štecher

Další účinkující je Ida Pencová, členka Apoštolské církve (AC), která působí jako lektorka Etických dílen v organizaci Hope4kids a podílí se na vedení volnočasového klubu.

Posledním ze zveřejněných řečníků letošního ročníku festivalu UNITED je Jakub Vejmělka, který pracuje v Křesťanské akademii mladých (KAM), kde má na starosti vzdělávání a podporu vedoucích mládeží v ČR. Dále vede mládež WAVE Brno (Evangelikální společenství).

Další uveřejněná jména patří do oblasti hudby. Na pódiích vystoupí jako tradičně slovenská worshipová skupina ESPÉ. Kromě nich přijede také indie kapela Marbles, moravská skupina Way to go, jejíž popové písničky mají lehký muzikálový nádech, a písničkář Pavel Helan. Gospel rap přiveze na UNITED ze Slovenska uskupení tří raperů Isaac Records.

UNITED je křesťanský open-air festival s dramaturgicky různorodým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, filmové projekce, dětskou scénu a sporty.

Minulý ročník se uskutečnil na více místech. Jednodenní zastávky turné nazvaného UNITED CITY se uskutečnily v Plzni, Litomyšli a ve Vsetíně. Všech tří akcí se dohromady zúčastnilo na 2 000 účastníků. Letošní ročník festivalu je plánován jako třídenní akce v termínu 18. – 20. 8. 2022. Místem konání je město Vsetín. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook.

 

Více informací:

Webové stránky: https://www.festivalunited.cz

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited

Instagram: https://www.instagram.com/festivalunited

YouTube: https://www.youtube.com/festivalunited