V sobotu 9. 4. se od 8:00 do 16:30 uskuteční Diecézní setkání mládeže v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně. Akce je určena pro mládež celé brněnské diecéze od 12 do 25 let a bude na ní přítomen brněnský biskup o. Vojtěch Cikrle.

Předpandemické Diecézní setkání mládeže v Brně v roce 2019. Foto: Vojtěch Hlávka, Člověk a víra

Diecézní setkání mládeže je příležitost strávit čas ve společenství věřících vrstevníků a setkat se s otcem biskupem. Účastníci si budou moci vyslechnout svědectví víry a nechat se inspirovat. Na programu jsou také workshopy a přednášky zajímavých hostů.

Pomocný brněnský biskup Pavel Konzbul promluví na téma S humorem jde všechno líp. Morální teolog, kněz a vyučující na Cyrilometodějské teologické fakultě Jan Polák bude mít přednášku na téma Etické otázky na začátku lidského života. O tom, jak probíhá příprava na kněžskou službu, zase promluví bohoslovci brněnské diecéze, kteří se připravují na kněžskou službu v semináři. Mezi další témata pak bude patřit encyklika Laudato si, synodalita či osobní modlitba. Přehled všech přednášek a workshopů najdete na webu diecézního setkání.

Orientační program diecézního setkání

8:00 Přihlašování 
8:30 Začátek programu v katedrále
9:45 Dopolední program
12:00 Oběd před katedrálou a možnost svátosti smíření
12:50 Nabídka modlitby chval v katedrále
13:30 Katecheze otce biskupa Vojtěcha a odpolední program v katedrále
15:00 Závěrečná mše svatá

Přihlašování

Jednotná cena za účastníka je 100 Kč a přihlašovat se na setkání můžete zde. Místa k sezení v katedrále jsou omezená, proto organizátoři doporučují vzít si s sebou karimatku.

Více informací najdete na mladez.biskupstvi.cz/dsm/