Uplynulé dva roky kvůli pandemii příliš nepřály pořádání větších kulturních akcí. Koncerty a setkání se nekonaly, nebo probíhaly online či ve velmi omezené a nejisté podobě. Situace však vypadá nadějně, a proto můžeme začít chystat plány na léto a těšit se, že si konečně užijeme atmosféru hudebních akcí naplno. Tady jsou ty tipy na některé větší křesťanské festivaly, na které se můžete letos v létě těšit.

Obsah obrázku osoba, exteriér, lidé, skupina

Popis byl vytvořen automaticky
Zdroj: navysinach.cz

Festival Na Výšinách (Praha, 28. května 2022)

Multižánrový open air festival Na Výšinách je jednodenní akce na pražském Petříně, která se snaží propojovat mladé křesťany napříč církvemi a nabízet bezpečné prostředí, kam mohou pozvat své přátele a společně si užít program. Na festivalu Na Výšinách se můžete letos těšit na kvalitní hudební program; chcete-li vědět víc, sledujte stránky festivalu. Kromě hudby vás čekají také přednášky bez cenzury, které se nebojí ani kontroverzních témat, v podání řečníků z různých církví.

V loňském roce se festival Na Výšinách umístil na druhém místě v anketě Signály Awards v kategorii projekt roku.

Festival je zdarma. Více informací a možnost, jak festival finančně podpořit, najdete na navysinach.cz.

Festival Lumen (Trnava, 3. – 4. června 2022)

Festival Lumen je křesťanský open air Festival, který se koná na začátku června v Trnavě a patří k největším gospelovým festivalům ve střední Evropě. Pravidelně se na něm objevují účinkující z celého světa. Program již neprobíhá jenom na náměstí, ale další doprovodné akce je možné navštívit i v ostatních částech města, včetně místní univerzity. Kromě poslechu hudby tu můžete zažít i přátelská setkání nebo se zúčastnit workshopů. Tento ročník Festivalu Lumen je jubilejní, třicátý.

Vstupenky a více informací najdete na festivallumen.sk.

Kefasfest (Dolní Kounice, 24. – 26. června 2022)

Open air festival Kefasfest se koná v areálu bývalého kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích, který mu dává jedinečnou atmosféru. Tento křesťanský festival nabízí program plný hudby, sportovních aktivit a kreativních workshopů. Program je navíc doplněn o výstavy, filmy, divadlo a přednášky na aktuální témata.

Více informací najdete na kefasfest.cz.

XcamP (Smilovice, 16. – 23. července 2022)

Týdenní festival XcamP nabízí přes den přednášky, workshopy a semináře na duchovní i praktická témata či diskuzní skupinky a evangelizaci. Večer pak patří kultuře v podobě hudebních a divadelních vystoupení, která probíhají na dvou pódiích. XcamP je určen především mládeži, ale rádi na něj zavítají i příslušníci starších generací. Festival se koná ve Smilovicích v Beskydech.

Více informací najdete na xcamp.cz.

Festival UNITED (Vsetín, 18. – 20. srpna 2022)

Křesťanský multižánrový festival UNITED se pravidelně koná na konci prázdnin ve Vsetíně. Tématem letošního UNITED je „Opravdový“ a festival bude o hledání opravdovosti na Instagramu, v reálném životě i ve víře. Letos se na festivalu můžete těšit například na kapely ESPÉ, Way to go, Isaac Records, Marbles nebo písničkáře Pavla Helana.

Více informací najdete na festivalunited.cz.