V loňském roce probíhala tradiční Tříkrálová sbírka pouze online. Letos už koledníci mohou za dodržení epidemiologických a hygienických opatřeních opět vyrazit do ulic s kasičkami. Možnost přispět online ale zůstává i na dále, takže můžete peníze do sbírky, kterou pořádá Charita Česká republika, poslat z pohodlí domova. Sbírka letos probíhá od 1. do 16. ledna.

Zdroj: www.trikralovasbirka.cz

Jak můžete přispět na Tříkrálovou sbírku?

  • Do kasičky s logem Charity Česká republika, kterou přinesou koledující Tři králové.
  • Do statické kasičky na úřadech, v kostelech a obchodech. Jejich seznam naleznete zde.
  • Prostřednictvím online koledy několika kliknutími.
  • Posláním dárcovské SMS.
  • Bezhotovostním darem (složenkou či převodem) na sbírkový účet 66008822/0800 s variabilním symbolem 777.

Finance získané během Tříkrálové sbírky 2022 jsou určeny na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi. Tato pomoc probíhá prostřednictvím jednotlivých poboček Charity Česká republika. Přesné rozdělení vykoledovaných peněz a konkrétní záměry charitních poboček najdete na webových stránkách Tříkrálové sbírky.

Například Farní charita Karlovy Vary využije prostředky na úhradu nákladů spojených s provozem Týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech. Charita Opava finance investuje do podpory terénních služeb pro seniory a rozvoj chráněného bydlení v Jarkovicích. Peníze, které ze sbírky získá Oblastní charita Hodonín, poputují na pomoc lidem při nenadálých živelných pohromách nebo na nákup automobilu pro pečovatelské služby.

Doprovodný program

Sbírku jako tradičně doprovodí Tříkrálový koncert, který je poděkováním koledníkům, partnerům, dárcům a příznivcům. Přenos koncertu nabídne v neděli 9. ledna v 18:00 Česká televize. Na koncertu vystoupí kapela Tata Bojs, zpěvák a multiinstrumentalista Petr Bende, dětské taneční studio Ondrášek či zpěvačka Lenka Nová. Koncertem budou provázet Martina Kociánová a Jan Čenský. Živé hudební výstupy doplní reportáže o tom, jak peníze z Tříkrálové sbírky pomáhají.

 

Více informací o Tříkrálové sbírce najdete na www.trikralovasbirka.cz.