Předvánoční panika vrcholí. Chybí vám dárek? Některé e-shopy už hlásí, že negarantují doručení zboží do Štědrého dne, proto přichází čas na vstupenky a poukazy, které snadno zakoupíte ze svého mobilu a vstupenku pak jen vytisknete a vložíte do hezké obálky. Dnes vám přinášíme tipy na dárky z hudebního prostředí. Častokrát udělají větší radost než hmotné dárky, takže směle do toho. 

Bratři Ebenové. Zdroj: sonomusicclub.cz

Bratři Ebenové a jiné

Tradičním vánočním dárkem v mnoha rodinách mezi našimi známými je vánoční koncert bratrů Ebenů v pražské Hybernii. Aniž by se člověk musel domlouvat, sejde se tam s několika desítkami přátel (další jsou na druhý termín koncertu ten den), bratři Ebenové nikdy nezklamou a ještě si zvou sympatické hosty. Tento dárek nedáváme, ale dostáváme, a od dalších dárců si k tomu přejeme hlídání dětí na dobu koncertu. Jedna akce a naši příbuzní nás mají, pokud jde o Vánoce, z krku. :-) 

Další koncert, na který se těšíme, je křest nového CD kapely Dick O’Brass Mezi světlem a tmou. Měl se konat už na začátku prosince tohoto roku, ale byl přeložen na 25. května 2022. 

Alena Theodora Dvořáková

Zdroj: Bontonland.cz

Předvánoční novinky

Pokud máte strach, že obdarovanému koupíte nějaké CD nebo LP, které už má, zkuste se podívat na novinky, které vyšly na podzim a před Vánoci. Tam je totiž pravděpodobné, že si je dotyčný ještě  nestihl pořídit.

Mezi novinky nedávné doby patří dvanácté album skupiny Westlife s názvem Wild Dreams. Na desce spolupracovali se spoustou dalších umělců, jako je například Ed Sheeran, a tuto irskou kapelu ocení především milovníci popu.

Milovníky české hudby by letos na Vánoce mohly potěšit novinky z domácí produkce. Tomáš Klus vydal album Cítím. Polsko-česká zpěvačka Ewa Farna své fanoušky po dlouhé době potěšila novou deskou Umami. V jednotlivých písních lze vidět zpěvaččin hudební vývoj od malé holky, která zaujala písničkou Měls mě vůbec rád, po dospělou ženu a mámu. Další českou novinkou je pak album Přístav pop-rockové skupiny UDG.

Fanouškům metalu by pak mohlo udělat radost třeba album Omega Alive symfonicko-metalové kapely EPICA. S vydáváním hudby letos nezaháleli ani hard rockoví Deep Purple, kteří si na své konto připsali dvaadvacáté studiové album Turning to Crime. A pokud hledáte dárek v duchu punk rocku, tak určitě nesáhnete vedle, když pořídíte opravdu čerstvou novinku (album vyšlo 10. prosince) BBC Sessions americké skupiny Green Day.

Martina Mátlová

 

Mirai. Zdroj: Metro.cz

Tipy na hudební dárky od Aničky

Mnoho českých interpretů plánuje na rok 2022 turné a koncerty s hudbou, kterou vytvořili během karantény nebo také obnovují koncerty po roce bez kultury. Jak to bude s koronavirem v dalších letech nikdo neví, ale i tak to můžete risknout a nějakou vstupenku koupit. Tipem na vaše dárkové vstupenky může být koncert kapely Mirai, který se plánuje na 15. 9. 2022 do O2 areny. Dalšími českými interprety, kteří budou mít taktéž koncert v O2 areně v průběhu roku 2022, jsou například Ben Cristovao, Kryštof, Rybičky 48 nebo Pokáč.

Samozřejmě nás v průběhu nadcházejícího roku čeká také mnoho koncertů od zahraničních zpěváků a kapel. Možná by někoho z vašeho okolí potěšily vstupenky na kapelu Imagine Dragons, One Republic, Pentatonix nebo na zpěváky a zpěvačky jako je Celine Dion, Justin Bieber, Alicia Keys či Shawn Mendes

Máte blízkého, který má rád hudbu, ale nerad chodí na hromadné hudební akce? Darujte mu rovnou celou hudební scénu a to ve formě předplatného na platformu Spotify. Člověk, který rád poslouchá hudbu nebo mluvené slovo, bude mít zaručeně radost, protože Spotify mu nabízí nekonečné množství poslechového materiálu. 

Anna Filipová

Lord. Zdroj: Kapela Lord 

Debutové album

Moravská kapela LORD (neplést si s finskou hard rockovou a heavy metalovou skupinou LORDI, pozn. red.), pocházející z malebného Slovácka, se na hudební scéně pohybuje více než dvacet let. Zkušená skupina mísí různé hudební žánry od lidových písní, popových skladeb až po rockové balady. Jejich hlavní pracovní náplní jsou vystoupení na svatbách, oslavách, zábavách či plesech. Jestliže se chystáte v příštím roce pořádat např. nějakou větší nebo klidně menší rodinnou sešlost, na které byste si rádi zatancovali a třeba i si dobře zazpívali, můžu je po dlouholeté zkušenosti jenom doporučit. Pole působnosti leží převážně na území Jihomoravského a Zlínského kraje, ale po osobní domluvě skupina jistě vyrazí i dál.

V roce 2021 nastal zlom v dosavadní kariéře, jelikož vydali debutové album „Važ si přátel“, které obsahuje jejich vlastní autorskou tvorbu. Originální CD je dostupné, jak na online platformách Spotify a Apple Music, tak i na fyzických nosičích.

O tom, že kapela LORD je výborná parta lidí, která hraje především pro pobavení a radost druhých, svědčí skutek týkající se prodeje právě debutového alba. Koupí CD totiž finančně pomůžete dětskému oddělení Nemocnice Kyjov. Tímto způsobem skupina LORD vybrala již 25 000 Kč.

Pokud ještě hledáte nějaký drobný dárek, jak potěšit sebe či své blízké a navíc podpořit dobrou věc, neváhejte kontaktovat členy skupiny, kteří vám rádi zprostředkují nákup daného CD.

Více informací naleznete na webových stránkách www.kapelalord.cz

Zdeněk Červenka