Ekumenický web signály.cz každoročně vyhlašuje veřejnou anketu, která má za cíl ocenit ty, kteří veřejně prezentují křesťanství v digitálním prostoru, ukázat příklady dobré praxe a motivovat ke službě evangelizace. 

Vyvrcholení letošní ankety Signály Awards 2021 se uskuteční čtvrtek 11. 11. 2021 (svátek sv. Martina) ve 14 hodin na obrazovkách TV Noe prostřednictvím přímého přenosu a všichni jste srdečně zváni ke sledování. 

Moderátoři - z leva Albín Augustín Balát a Kateřina Sedláčková - Signály Awards 2020

Letošní rok má soutěž celkově pět kategorií. Instagram roku, podcast roku, blog roku, videokanál (video) roku a projekt roku. 

Široká veřejnost měla možnost hlasovat prostřednictvím webu soutěže. Letos dorazilo celkově  9 876 hlasů. 

Na co se mohou vítězové kategorií těšit?  

Každý vítěz si odnese skleněnou trofej, kterou pro nás vyrobila a zároveň věnovala firma OneGlazz. Nechci prozrazovat, co všechno si vítězové odnesou, ale máme tam například dárkové poukazy na stylové cestování s Leo Express, elektroniku a dárkové koše. Myslím si, že to ale není o dárcích, jde o to upozornit na mladé lidi, kteří se snaží ve svém volném čase šířit Kristovo jméno moderním způsobem. 

Kdo letos bude provázet přímým přenosem? 

Stejně jako minulý rok naši kolegové, Kateřina Sedláčková a Albín Augustín Balát. Myslím, že minulý rok se toho ujali velice dobře a mělo to velké ohlasy. Oba dva mají zkušenosti s moderováním akcí a navíc je to oba dva moc baví. 

Jak vůbec probíhají přípravy na tento slavnostní akt? 

Přípravy probíhají docela dosti narychlo. Chtěli jsme letos předávání uskutečnit v prostorách sálu Milosrdných bratří v Brně, ovšem různá covidová opatření, tak jsme to opět nechali na přímém přenosu v televizi. 

Je tento ročník něčím jiný oproti předešlým ročníkům? 

Ano, letos jsme mezinárodní anketa. Může za to veřejnost, která nám zaslala nominace a mezi nimi se objevily i slovenské projekty. Proč nedat prostor i jim? Uvidíme, kdo letos bude převažovat, jestli Češi nebo Slováci :-) 

Bude možnost si pustit nějaký záznam? 

Záznam bude určitě na sociálních sítích; kdo z vás si to přece jen chce pustit v televizi, ten samý den odvysílá přesně o půlnoci záznam Tv Noe. :-)