Pandemie je stále mezi nami, a proto se organizátoři Godzone tour musí držet aktuálních proti pandemických opatření. Jak to bude vypadat v praxi?

Zdroj: Godzone archiv

Podstatnou informací je, že Godzone tour 2021 se tento rok uskuteční fyzicky a vstup bude opět zdarma. „Téma, ktorú chceme tento rok komunikovať - Boh nie je mŕtvy, je podľa nás nesmierne dôležitá práve v dobe relativizmu, v ktorej žijeme. Priniesť toto posolstvo, ktoré nám Boh dáva na srdce, je pre nás oveľa dôležitejšie než to, akým obmedzeniam je pri tom potrebné čeliť,“ vysvětluje jeden z organizátorů Ivan Petro.

OTP a očkovaní

Kombinovat různé režimy pro jednu hromadnou akci není dovoleno, proto se organizátoři evangelizačních koncertů rozhodli pro výjimečný krok: v každém slovenském městě proběhnou v jeden den dva koncerty.

První představení začne v 16:30 hodin a bude v režimu OTP s omezením na 25% kapacity jednotlivých hal, což znamená snížení kapacity o několik tisíc míst. V režimu OTP mají představení omezenou kapacitu max 25 %:

  • 15.11. Prešov – ICE Aréna: 1450 ÚČASTNÍKOV
  • 16.11. Poprad – Poprad Aréna: 750 ÚČASTNÍKOV
  • 17.11. Žilina– Zimný štadión: 1300 ÚČASTNÍKOV
  • 18.11. Zvolen– Zimný štadión: 1400 ÚČASTNÍKOV
  • 19.11. Bratislava– Zimný štadión Ondreja Nepelu 3000 ÚČASTNÍKOV

Druhé představení se uskuteční v 19:30 hodin pro plně naočkované a děti do dvanácti let. Godzone tour v čase pro očkované má neomezenou kapacitu účastníků. Organizátoři vyzývají očkované návštěvníky, aby si raději zvolili vstup v 19:30 hodin a místa v 16:30 hodin přenechali nenaočkovaným.

V případě, že se nějaký okres na Slovensku bude nacházet v týdnu 15.-21. 11. 2021 v černé barvě, Godzone tour se v tomto okrese neuskuteční - neuskuteční se ani pro plně očkované osoby. „Zmeny v programe sú vyhradené na základe aktuálnej pandemickej situácie. Prosíme o modlitby, aby sa Godzone tour 2021 mohlo uskutočniť,“ dodává jedna z organizátorek, Soňa Valachová.

Ostrava jen v 19:30 hodin

Podle aktuálních opatření v ČR se Godzone tour mohou bez omezení zúčastnit účastníci, kteří se prokážou platným oficiálním potvrzením o negativním výsledku testu nebo dokladem o prodělání COVID za posledních 180 dní nebo dokladem o plném očkování. Godzone tour se tedy v Ostravě uskuteční jen v čase 19:30 hodin pro všechny. Zároveň bude program přenášen živě prostřednictvím televize Noe a na sociálních sítích.


Boh nie je mŕtvy“ 

Tématem tohoto ročníku evangelizačního turné chtějí organizátoři poukázat na to, že život věřících by neměl být ovlivněn vnějšími okolnostmi, protože Bůh žije v nás. U příležitosti blížícího se Godzone tour vznikla také nová píseň projektu Godzone s názvem BOH NIE JE mŕtvy.