Festival Na Výšinách už popáté propojí mladé křesťany napříč českými církvemi a nabídne příjemné prostředí, kam mohou mladí pozvat své přátele a společně si užít den plný kvalitního programu v prostorách pražského Petřína. V sobotu 4. 9. 2021 zde od 12 hodin vystoupí například Petr Špaček z Prague Cello Quartet, rapper TowMeot nebo kapela eSPé.

Zdroj: Člověk a Víra

Na hudebních scénách křesťanského open-air festivalu se letos objeví výhradně čeští a slovenští interpreti. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou přehlídku různorodých hudebních žánrů – od klasiky v podání Tria Českého rozhlasu, přes chválové písně kapely ESPÉ až po energický rap slovenského uskupení TowMeot. I přes různorodost stylů mají všichni vystupující jedno společné: touhu svou tvorbou sdílet víru v Boha.

 

Novinkou 5. ročníku festivalu Na Výšinách budou přednášky o palčivých tématech. „Často se jako církev snažíme odpovídat na otázky, na které se nás ale nikdo neptá. To jsme v rámci minulých ročníků dělali i my. Proto jsme se po dohodě s poradním týmem rozhodli letos do programu přidat semináře a moderované rozhovory, kde otevřeme témata jako bolest, LGBT a církev, partnerské vztahy nebo osobní identita,“ říká vedoucí organizačního týmu festivalu Jan Adamec. „Naším hlavním cílem je vytvořit místo, kde je možné oslovit i nevěřící. Doufáme, že se nám to tímto podaří zase trochu víc,“ vysvětluje.

 

Plzeňský biskup Tomáš Holub bude odpovídat na kontroverzní otázky o katolické církvi, manželé Jakub a Monika Vejmělkovi z brněnského Evangelikálního společenství se zaměří na oblast partnerských vztahů, psycholog Marek Macák bude hovořit o LGBTQ a církvi a za mikrofonem se objeví také pastor Křesťanského společenství Mozaika Jakub Limr. Stejně jako každý rok, ani letos nebude na festivalu chybět duchovní poradenství a osobní modlitby.

 

Organizátoři festivalu Na Výšinách chtějí vytvářet prostředí, kde se lidé mohou přiblížit Ježíši Kristu a osobně jej poznat. Snaží se bořit nesmyslné předsudky o církvi a ukazovat, jaká skutečně je. Prostor dávají širokému spektru známých i začínajících umělců, kteří kreativně vyjadřují svou víru. Za festivalem už pátým rokem stojí tým složený z křesťanů z různých sborů a denominací, akci zaštiťuje Mládež pro Krista ve spolupráci s řadou dalších organizací a církví.

 

Sledujte: www.instagram.com/navysinach, www.facebook.com/navysinach 

Událost na facebooku: https://fb.me/e/2mwgTPiVw

 

Zdroj: Tisková zpráva