Organizátoři festivalu UNITED představují první vystupující. V letošním roce se festivalové dění s názvem UNITED CITY uskuteční formou jednodenních akcí ve třech městech. Co bude pro všechny lokality společné, je večerní vystoupení hlavního zahraničního hosta. Pozvání do Čech přijal britský hudebník, skladatel a producent Martin Smith.

Martin Smith. Zdroj: festivalunited.signaly.cz

„Frontman kapely Delirious?, autor světových písní chval a zároveň zpěvák s osobitým až prorockým charismatem. Na pódiu i mimo něj je mužem plným energie a zaujetí pro Boží věci, přičemž mu nechybí upřímnost ani pokora. Řada jeho písní zdomácněla i v České republice,“ tak Martina Smithe představují pořadatelé. Z česko-slovenské křesťanské scény vystoupí kapely Adonai, Isaac Records, MeloDive, Pavel Helan a Timothy.

Kromě hudby jsou na programu semináře, promluvy řečníků, vystoupení taneční skupiny UNITED DANCE, duchovní poradenství a modlitební místo organizované hnutím Modlitby 24-7. Další prostor je vyhrazen sportovním a volnočasovým aktivitám, které budou uzpůsobeny pro každou lokalitu na míru.

„Atmosféra jednotlivých měst bude neopakovatelná. Zveme účastníky nejen na kvalitní program, ale také na příjemně strávené odpoledne při sportech nebo pikniku s přáteli. Zejména plzeňský sportovní areál a litomyšlská zámecká zahrada k tomu přímo vybízí. Ve Vsetíně bude navíc rozšířená nabídka seminářů,“ dodává Daniela Hurtová, ředitelka festivalu.

Projekt UNITED CITY bude zahájen ve čtvrtek 19. 8. v plzeňském multifunkčním areálu Škodaland. Následující den se dění přesune do zámeckého parku v Litomyšli. Poslední zastávkou bude v sobotu 21. 8. 2021 město Vsetín.

Podrobnosti k jednotlivým místům konání a předprodej vstupenek jsou k dispozici na internetových stránkách www.festivalunited.cz. Aktuality jsou uveřejňovány na profilu sociální sítě Facebook. Pořádá zapsaný spolek UNITED 3P, z. s. ve spolupráci s místními církvemi.

 

Text byl přebrán z tiskové zprávy pořadatelů.