Tento měsíc se konala dlouho očekávaná premiéra nového slovenského filmu natočeného projektem Godzone jako obdoba každoročního evangelizačního koncertního turné. 

 

tour.godzone.sk

 

Premiéra koncertního filmu se nesla ve velkém očekávání. Unikátní „korona premiéra“ se z kinosálů přenesla do bytů lidí, kteří film toužili vidět. Celou pointou tohoto filmu je hlásání evangelia Ježíše Krista a jeho poselství způsobem, který nově zasáhne každou generaci. 

Do slovenských a českých obýváků tak vstoupilo první filmové zpracování Godzone tour. Online premiéru si za dva dny prohlédlo téměř 40 000 diváků. Tvůrci mohou tedy premiéru považovat za úspěšnou, což dokazují i reakce diváků: 

 

Velice mě překvapila celá produkce filmu - skutečné příběhy lidí, jejich obrácení, poznání Boha a především jsem cítil Boží přítomnost při skladbě Šeptáš mi, kterou zpívala Dáša Žabenská, prozrazuje nám třiadvacetiletý Lukáš z Havířova.

Nejhezčí myšlenka byla na konci filmu, kdy mnich volal svému Otci, jestli se může vrátit domů a On mu řekl, že už dávno měl být doma,“ doplňuje dvacetiletá Tereza z Ostrova u Karlových Varů.

 

tour.godzone.sk

 

Velká produkce, chválové písně, divadelní scénky, skutečné životní svědectví lidí či povzbuzení katolického kněze Jana Búce, to vše mohli diváci ve filmu sledovat. Co k tomu říkají organizátoři projektu?

„Sme v nekonečnom úžase a bázni. Veríme, že toto je to, čo musíme ako kresťania prinášať – nádej. A nechceme ustať. Ľudia v období ako je toto, a to ktoré nás ešte len čaká, potrebujú počuť radostnú správu evanjelia a počuť slová nádeje viac než kedykoľvek predtým. Toto nie je koniec, naopak, pre mnohých môže život s Bohom práve teraz začať!“ sděluje po premiéře ředitel projektu Godzone Július Slovák.

 

Jaké příběhy ve filmu mohli diváci vidět? 

 

Štefan (51 let) 

Štefan hledal uspokojení své duchovní žízně v okultismu, esoterice a čarodějnictví. Tato cesta ho přivedla až na psychiatrii, kde strávil několik měsíců. Když ho opustila manželka a přátelé, dostal se úplně na dno. Odmítl svůj vlastní život a dvakrát se pokusil o sebevraždu. 

Štefan poznal Ježíše Krista jako svého krále a spasitele. Vyléčený z psychických nemocí našel nový smysl života, důstojnost a obnovení vztahů. 

 

Ĺubka (40 let) 

Ĺubka je matka šesti dětí. O dvě z nich přišla během těhotenství a třetí dítě musela porodit mrtvé. To znamenalo v jejím životě velkou bolest, hořkost a ztrátu přátel. Ĺubka po celou dobu věřila, že Bůh rozumí jejímu trápení a dokáže proměnit bolest, nemoc i smrt na něco, co může přinést naději. 

Ĺubka, matka, která přišla o tři děti, se dnes společně s manželem, uzdravení z bolestí, které zažili, snaží být oporou lidem s podobným příběhem.

 

Michal (33 let) 

Michal se po rozvodu svých rodičů stal „problémovým dítětem“. Stal se těžce drogově závislým. Vyhodili ho z několik škol, z domova a začal přespávat v opuštěné výtahové šachtě. Michala Bůh vysvobodil skrze komunitu Cenacolo, ve které Michal zažil živý vztah s Bohem a Boží dobrotu, která ho změnila. 

Michal, bývalý feťák, je dnes hrdým otcem pěti dětí. Proměněn radostnou zprávou evangelia žije úplně odlišný život. 

 

Petr (47 let) 

Petr byl gambler. Viděl peníze a touha po jednoduchém životním štěstí ho přivedla do závislosti. Jeho dluhy se vyšplhaly až do výše 25 000 eur (650 000 korun českých). Ztratil důvěru nejbližších a zoufalý skončil na ulici. Přemýšlel o tom, že by si vzal život a chtěl skočit ze skály. Bůh však k němu promluvil skrze lásku a přijetí jeho rodičů a několika dobrých lidí. Petr našel život v Ježíšovi, který protnul jeho závislost a v roce 2002 odevzdal svůj život do Kristových rukou. 

Petr, bývalý gambler, složil 22. 8. 2009 věčné sliby v řádu menších bratří kapucínů.

 

A co je to, na čem záleží Bohu? 

Ty! 

 

 

www.signaly.cz/podporte