Svoje první album s názvem Tvůrci. vydává křesťanská kapela Srdcaři. Hudební skupina se v něm snaží především o zajímavé a nové ztvárnění duchovních písní, které může oslovit nejen mladé. Deska obsahuje čtrnáct skladeb, jak převzatých, tak z autorské tvorby kapely. CD spatří světlo světa 21. prosince 2020 a bude k dostání ve fyzické i digitální podobě.

 

www.facebook.com/srdcaripane

 

„Jsem ráda, že se nám CD podařilo dokončit, a může tak mnohým udělat radost třeba jako vánoční dárek. Posluchači se mohou těšit na staré známé písně, ale i na naši tvorbu. Já osobně jsem si užívala zhudebňování žalmů, kterému se jako kapela věnujeme již delší dobu. Kromě hudby mi dělá radost také grafické zpracování bookletu, v němž se naší grafičce Terce podařilo najít vizuální styl, který se k nám i naší hudbě dokonale hodí,“ řekla zpěvačka Magdalena Imlaufová. 

 

CD obsahuje sedm nových skladeb Srdcařů a sedm cover verzí, z nichž dvě původně slovenské písně jsou poprvé vydány v českém překladu. Pro texty autorských písní čerpala kapela inspiraci převážně v biblických textech, nemalou část tvoří právě žalmy. Ze starších písní byly vybrány ty, které nejsou příliš známé a stojí za to je připomenout nebo naopak ty, které si po letech zasloužily nové hudební ztvárnění.

 

Hudebně jde o žánrově rozmanité album. Většina písní je ve znamení rocku a popu s vlivem jazzu či funku. Kapela experimentuje například se samply, syntezátory či arpegiátory. Na desce neuslyšíte akustickou kytaru nebo flétnu, zato zazní například didgeridoo.

 

„Jednotlivými fázemi od přípravy aranží přes nahrávání stop až po dotahování detailů jsme procházeli ve spolupráci s odborníky vždy jako parta, což stojí spoustu času a vyžaduje shodu na konečné podobě. Tři roky společné práce nás ale hodně posunuly a vytříbily hudební projev Srdcařů jako celku. Snad bude deska dělat radost nejen Tvůrci.,“ přiblížil vznik alba baskytarista Václav Kašpar.

 

Kromě stávajících členů kapely byli ke vzniku několika písní přizváni také bývalí Srdcaři a hosté. Většina nahrávek vznikla v modletickém studiu společnosti Good Day Records či ve zkušebně kapely v Praze. Mixování hudby se ujal René Semela, pod masteringem je podepsán Kakaxa z 3bees studia.

 

Srdcaři jsou křesťanská kapela, jejíž členy spojuje víra v Boha, láska k hudbě a vzájemné přátelství. Název je odvozen od místa prvního působiště skupiny, kostela Nejsvětějšího Srdce Páně v Praze na Vinohradech. Srdcaři hráli například na několika ročnících Noci kostelů, arcidiecézním setkání mládeže v Praze, koncertu Open Heart a doprovázeli také Celostátní setkání mládeže v Olomouci v roce 2017.

 

Nové CD bude možné objednat na internetových stránkách kapely od 8. prosince 2020 za 250 korun, při koupi více kusů budou dostupné množstevní slevy.

 

 

https://www.srdcaripane.cz/

https://www.facebook.com/srdcaripane

https://www.instagram.com/srdcaripane

 

Text byl převzat z tiskové zprávy kapely Srdcaři.

 

www.signaly.cz/podporte