Jak jsme již psali, tento pátek a sobotu proběhne 12. ročník Godzone tour na téma TO, NA ČEM ZÁLEŽÍ!  Tento rok se uskuteční netradičně a to on-line formou večerního filmu, který bude možné sledovat na webové stránce Godzone tour ve dnech 11. a 12. prosince úplně ZADARMO nejen na Slovensku a v České republice, ale kdekoliv ve světě. Na průběh příprav a realizaci této akce jsme se zeptali Kataríny Janovské z Godzone projektu.

 

Godzone.sk (archiv)

 

Čím bude Godzone tour jiná oproti jiným rokům mimo to, že bude on-line?

 

Film není jen záznamem programu, který by se jinak odehrával na pódiu. Ano, ten samozřejmě je součástí filmu. Avšak tvoří ho i dějová linie, která se spolu s tou produkční střídá, doplňuje, vzájemně posouvá a na konci dojde k pointě.

 

Do tvorby se snažíme vnést umění a krásu, které se dotýkají hloubky lidského srdce. Vnímáme je jako silné evangelizační prvky a věříme, že Bůh může i prostřednictvím nich vstoupit do života člověka. Naší snahou je lidem zprostředkovat naději evangelia, skutečné hodnoty a vytvořit kvalitní audio-vizuální dílo, které tyto hluboké myšlenky umělecky dotvoří na co největší profesionální úrovni, které jsme shopni dosáhnout na základě našich možností, protože Bůh je toho hoden.

 


Jak dlouho se takový film připravuje?

 

Vzhledem k stále se měnícím okolnostem jsme byli nuceni dát celé turné do podoby, v jaké je teď, v nestandardně v krátkém čase. Ještě v létě jsme věřili, že turné bude možné uskutečnit tak, jak jsme byli zvyklí - v podobě koncertní šňůry. Nedokážu sdělit konkrétní datum, ale s myšlenkou filmu jsme začali pracovat v létě, i když jsme stále věřili, že bude možné uskutečnit menší eventy. Na filmu se pracovalo až do poslední chvíle.

 


Proč by si měli naši čtenáři tento film pustit?


V současné době nejistoty, zrušených plánů a nenaplněných představ jsme se začali ptát, co je skutečně podstatné. Film s názvem „TO, na čem záleží“ má být odpovědí právě na tyto otázky. Toto téma rezonuje nejen v nás, křesťanech, ale myslíme, že obzvlášť v lidech, kteří Boha neznají a hledají v tomto čase stabilitu, která se vytratila. Podstatou filmu je šířit myšlenku, že Ježíš Kristuts je jediná pevná skála, na které bychom měli postavit svůj život. Všechno ostatní pomine, všechno postavené na falešných jistotách tohoto světa se rozplyne jako dům postavený na písku. 

 


Co je obsahem filmu?


Film „TO, na čem záleží“ se skládá ze čtyř dějových linií doplněných o hudební produkci, která rozvíjí jednotlivé příběhy. Jsou to silná svědectví inspirovaná skutečnými událostmi, která vyprávějí příběhy lidí, kteří došli ve svém životě v určitém smslu na pokraj.

 

Závěrečné poselství a hlavní odkaz tohoto filmu se odhaluje v jednom z příběhů, kde je zobrazený dnešní mladý člověk, který hledá v životě něco víc.

 

 

www.signaly.cz/podporte