Bílé místo možná znáte z Instagramu. Jde o e-shop křesťanských papírenských produktů. V říjnu vyšel již druhý diář Jeho plány, moje plány, který může být dobrým tipem pro užitečný vánoční dárek pod stromeček. V čem je diář jedinečný? Co všechno si lze v e-shopu koupit? Jak takový projekt vznikl? Na to jsme se zeptali Karolíny Zvoníčkové alias Bílého místa. 

 

 

Jak vzniklo Bílé místo? Co to je?

 

Bílé místo začalo před pár lety jako můj osobní Instagram, na kterém jsem sdílela svá první krasopisná „dílka“. :) Jak jsem se blížila ke konci se svým studiem na Multimédiích, intenzivně jsem přemýšlela, co se svým životem dál. Na vysoké jsem o sobě stihla poznat, že mě to táhne k papíru, grafice a krasopsaní. Jako téma bakalářské práce jsem si dokonce zvolila „křesťanský diář pro ženy“. Po odevzdání bakalářky jsem na něm začala reálně pracovat a diář 2020 „Jeho plány, moje plány“ se stal prvním produktem Bílého místa. Osobní Instagram se tedy pomalu rozšiřoval i o nabídku křesťanských papírenských produktů.

 

A od té doby v tom pokračuji. Spojení grafiky a víry je pro mě splněný sen, o kterém jsem ani netušila, že ve mně je. Jsem moc vděčná, že Bílé místo může být už rok mojí prací na plný úvazek – s Boží pomocí a taky s pomocí mého manžela. :) 

 

 

V rámci projektu Bílé místo nabízíš kromě ostatních papírenských produktů také diáře. Minulý rok měly diáře premiéru a zaznamenala jsem veliký úspěch. Jaký proces tomu předcházel? Co diář obsahoval?

 

Díky bakalářce, jak jsem už zmiňovala, jsem měla možnost „nahlédnout pod pokličku“ různým křesťanským diářům. Nadchla mě myšlenka spojení praktického diáře s povzbudivým duchovním obsahem, to celé v kvalitním a vizuálně hezkém provedení. A tak jsem se rozhodla pokusit o vytvoření takového diáře na českém trhu.

 

Celé to začalo nákresy na papíře, rešeršováním, kde a jak se v Česku dá vyrobit plátěná vazba se zlatou ražbou, vymýšlením a konzultacemi duchovního obsahu diáře. Celý proces pokračoval za počítačem v grafickém programu a při psaní krasopisných citátů, kterými je diář protkaný.

Po odeslání diáře do tisku jsem pracovala na tom, jak o něm dát vědět světu, přemýšlela jsem, do čeho ho zabalit a jak odesílat, vytvářela e-shop, zajistila fotky a video. Teď mluvím v jednotném čísle, ale nedílnou součástí této práce byl i můj manžel. :) Posledním článkem procesu, taková sladká tečka na závěr, je balení a odesílání diářů budoucím majitelkám.

 

 

V září jsi představila diář pro rok 2021. Jakou má podobu? Co v něm mohou zájemci nalézt? V čem je jiný? Má diář nějaké doplňky, které lze dokoupit?

 

Letošní diář Bílého místa (druhý v pořadí) se jmenuje „Jeho plány, moje plány 2021“. Mám velkou radost z novinek a vylepšení, která se letos podařilo uskutečnit. Zvnějšku je to například výběr ze tří druhů potahu (na výběr jsou různé odstíny i materiály), diář má dvě látkové záložky a vnitřní kapsičku na dokumenty. Uvnitř nabízí nové moduly a vylepšení, o kterých jsem se radila i se samotnými uživatelkami, jejichž zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Mimo základní diářové prvky (týdenní, měsíční a roční rozložení) obsahuje diář také prostor pro reflexi vztahu s Bohem, tipy k modlitbě a spoustu prostoru pro vlastní poznámky.

 

Doplňky jsou letošní novinkou – každý si může vybrat, co navíc se mu k diáři bude hodit. Zvolit může tématické samolepky, poutko na propisku, zlatou propisku s logem, liturgickou kartu s církevním rokem & růžencovými tajemstvými a nesmím zapomenout ani na TO-DO list k diáři. 

 

 

Co kromě diářů lze v e-shopu objednat?

 

Kromě diářů a doplňků k nim nabízím na Bílém místě také:

 

 

Mockrát díky za rozhovor a přeji Tobě i čtenářů magazínu požehnané závěrečné dny letošního roku, ať je prožijeme v Boží blízkosti a od Něj čerpáme všechen pokoj, naději a povzbuzení!

 

Kájo, díky moc za Tvoji práci! Kéž Ti Pán žehná v tomto krásném papírenském díle. 

 

www.signaly.cz/podporte