Papež František pozval mladé k účasti na setkání v Assisi s názvem Františkova ekonomie. Kvůli pandemii bude setkání on-line, a tak se nabízí možnost ke sledování zdarma všem, kdo mají zájem o témata udržitelné ekonomiky, která začleňuje chudé a řeší otázky ekologie.

zdroj

Papež František napsal dne 1. 5. 2019 mladým ekonomům a podnikatelům list, ve kterém zdůraznil slova z encykliky Laudato si: „Potřebujeme opravit modely růstu, které nejsou schopné zajistit respekt k životnímu prostředí, otevřenost k životu, péči o rodinu, sociální rovnost, důstojnost pracujících a práva budoucích generací. Naneštěstí jen nemnozí slyší výzvu k uznání závažnosti těchto problémů a především k uskutečňování nového ekonomického vzorce, vycházejícího z kultury společenství, založené na bratrství a rovnosti.“ Dále pokračuje: „Vzhledem k této naléhavé potřebě je každý z nás volán k tomu, aby zrevidoval své mentální a mravní priority a sladil je lépe s Božími přikázáními a s nároky společného dobra. Chtěl jsem však pozvat především vás, mladé lidi, protože vaše touha po lepší a šťastnější budoucnosti z vás činí prorocké znamení naší doby, poukazující k ekonomii pozorné k člověku a k životnímu prostředí.

 

zdroj

 

Dnes je Františkova ekonomie hnutím mladých lidí, které roste po celém světě, aby změnilo současnou ekonomii a dalo jí duši. Můžete využít jedinečné příležitosti a v tyto dny se připojt k on-line programu, a to od čtvrtka 19. do soboty 21. listopadu odpoledne mezi 14 a 18 hodinou. Událost bude možné sledovat na oficiálním webu v několika jazycích. Na Facebooku se můžete přidat k události, kde budou přidávány aktuální informace.

 

Jsou i některé části (private talks, workshops), které jsou pouze pro registrované účastníky, nicméně program je jinak veřejný. Konkrétní program si můžete prohlédnout ZDE. Videa, přednášky a diskuze, které byly natočeny v mezičase, je možné sledovat na YouTube kanále.

 


Kdo by se chtěl připojit k české skupině, která se bude programu účastnit, ať kontaktuje Ludmilu Barborkovou na e-mailu ludmila.barborkova@gmail.com či na tel. 602 257 045, budeme spojeni přes videokonferenci.


Následně po skončení této akce by zástupci rádi využili výzvu papeže Františka a v tématech dále pokračovali v českých podmínkách a proměnili je v reálné kroky a aktivity
 

www.signaly.cz/podporte