Je libo další porci kvalitní hudby? Pokud ano, poslechněte si, co v průběhu posledních měsíců vypouští do světa americká country-rocková skupina NEEDTOBREATHE, která před dvěma měsíci vydala novou desku s názvem Out Of Body. Pokud vás zajímá, o koho a o co se tady jedná, jste na správném místě.

 

Zdroj obrázku

 

Skupina NEEDTOBREATHE byla založena bratry Williamem „Bear“ a Nathanielem „Bo“ Rinehartovými, syny pastora, Sethem Boltem a klávesistou Joem Stillwellem; ten byl později vystřídán Joshem Lovelacem. Samotný název NEEDTOBREATHE o dkazujepodle členů kapely na jeden z příběhů o Sokratovi, ve kterém přirovnává touhu po Bohu k potřebě dýchat (anglicky need to breathe).

 

V repertoáru této kapely najdete snad úplně všechno od rychlých rockovějších písní spojených s mírně nakřáplým zvukem elektrické kytary v písních jako State I´m In až po jemné akustické písně, jako je například More Heart Less Attack. Pokud nevíte, kde v bohaté diskografii téhle skupiny začít, určitě vyzkoušejte záznam z koncertu s názvem Acoustic Live Vol. 1, který obsahuje akustické verze většiny nejznámějších písní.

 

 

Tito rockeři z Jižní Karolíny, dříve spolupracující s prestižním hudebním vydavatelstvím Atlantic Records (které v minulosti zaštiťovalo například světoznámé Led Zeppelin), vydali od roku 2006 již sedm studiových nahrávek. Posledním příspěvkem této „smečky jižanských vlků“ je album Out Of Body, ze kterého kapela ještě před 28. srpnem, kdy samotná deska vyšla, zveřejnila několik písní, například Who Am I, která pojednává o vztahu Boha s člověkem.

 

Pokud vás tedy NEEDTOBREATHE zaujali a máte chuť objevovat jih Spojených států, pevně věřím, že nebudete zklamáni.

 

Zdroje

https://en.wikipedia.org/wiki/Needtobreathe

http://www.hollywoodjesus.com/needtobreathe/

https://genius.com/Needtobreathe-who-am-i-lyrics

 

https://www.signaly.cz/info/podporte-signaly-cz