Ve dnech 26. - 28. 9. 2020 proběhl 15. ročník Studentského Velehradu; vzhledem k současné epidemiologické situaci byl program streamován přes hybridní vysílání Tv Noe+ a YouTube kanál Studentského Velehradu. Náplní akce byly přednášky, workshopy, mše svaté a diskuzní skupinky. Jak hodnotí účastníci program? Co si ze setkání odnesli?

 

Studentský Velehrad

 

Vzhledem k současné situaci se program musel převést do on-line prostoru. Mladí byli pozváni ke společnému sledování streamovaných přednášek. Konkrétně mohli přijet do jednoho z univerzitních měst (Praha, Brno, Olomouc, Hradec Králové, Zlín). Po streamované přednášce následovala diskuze ve skupinkách. V rámci možností se v jednotlivých městech konaly různé workshopy. Všechny přednášky, modlitba slavného růžence ztvárněná živými obrazy, večer chval i benefiční koncert můžete zhlédnout na YouTube kanálu Studentský Velehrad.

 

Účastnice Denisa napsala: „Mně se asi líbilo, že to bylo takové rodinnější, že jsem netrávila ten program v davu, ale v pár lidech. Takže jsme se i seznámili trochu víc do hloubky nebo se do hloubky pobavili s lidmi, s kterými se sice známe, ale za normálních okolností by k tomu asi nebyla taková příležitost.

 

Programu v Praze se zúčastnil Lukáš, který řekl: „Studentský Velehrad byl super, líbilo se mi, že tam nebylo zbytečně moc lidí a bylo to spíš komorní. Přednášky i workshopy byly super, až na přednášku o genderu. Chvály byly super, ale být tam skutečně je vždy mnohem lepší. Studentský Velehrad jsem si užil, i když jsem musel mít celou dobu nasazenou roušku.

 

 


 

SOBOTA 26.9.2020

 

Ze sobotního bloku přednášek se můžete podívat na:

Večerní program se nesl ve znamení modlitby. Proběhla modlitba slavného růžence ztvárněná živými obrazy. Dále následoval večer chval s kapelou El worship ze Žďáru nad Sázavou.

 

 


 

NEDĚLE 27.9.2020

 

V neděli bylo na výběr z těchto přednášek:

Večer proběhl benefiční koncert pro Mary's Meals, na kterém hrál Pokáč a který byl též streamován. Jeho záznam si můžete pustit ZDE. Během on-line přenosu se vybralo 35 000 Kč pro hnutí Mary's Meals. Díky této částce se nasytí a dostane vzdělání přibližně sedmdesát dětí po dobu jednoho roku.

 

 


 

PONDĚLÍ 28.9.2020

 

Pondělní výběr přednášek byl následující:

Zúčastnil jsi se nějakého programu? Organizátoři budou rádi, pokud jim dáš zpětnou vazbu, co do příštích let zlepšit. Vše můžeš napsat do formuláře ZDE.

 

www.signaly.cz/podporte