Bylo ráno 19. listopadu roku 2015 a po silnici směrem na západ do města Mesa v Arizoně (USA) ujížděla skupina Ghost Inside. Toto ráno mělo rozhodnout o budoucnosti kapely na několik následujících let. Pojďme se tedy podívat na jejich příběh. 

 

Ghost Inside - Ghost Inside vychází 5. června 2020 (zdroj)

Kapela zažila před oním listopadovým ránem velmi povedený rok. Na sklonku roku 2014 vypustili do světa desku s názvem Dead Youth, která se hned po vydání umístila v Billboard hitparádě 200 nejprodávanějších desek v USA, a podepsali smlouvu s prestižním vydavatelstvím Epitaph Records, které zastupuje velké množství skvělých kapel metalového žánru. Roku 2015 navíc zavítali do pražského Lucerna Music Baru.

Onoho rána však kapela zažila skutečné neštěstí, když se poblíž texaského města El Paso jejich autobus čelně srazil s kamionem. Oba řidiči byli na místě mrtví. Takto popsal v lednu 2016 nehodu bubeník kapely Andrew Tkaczyk.

„Všichni jsme spali a najednou jsem se vzbudil v troskách. Vzbudil jsem se, byl jsem venku, cítil jsem dieselové výpary. Samozřejmě dezorientovaný. Pamatuji si, jak jsem slyšel své přátele křičet, některé blíž, jiné dále. Když jsem si konečně uvědomil, že jsme měli nehodu, tak se mi začal zrychlovat dech. Ležel jsem na zádech, kouknul se na svou nohu a viděl, že byla úplně rozlámaná. Nic jsem necítil.“

Hudební svět byl v šoku a následky byly ohromné. Andrewa Tkaczyka, kterému posléze lékaři kvůli zranění během nehody museli amputovat pravou nohu, spolu se zpěvákem Jonathanem Vigilem, který přišel o dva prsty na noze, a kytaristou Zachem Johnsonem, převezl vrtulník do nemocnice. Tady ale příběh nekončí.

Aftermath (Následky)

Když v dubnu roku 2018 kapela potvrdila, že existuje naděje na další budoucnost, všichni její fanoušci byli napjatí. Věci se daly do pohybu na počátku roku 2019, kdy kapela potvrdila nejen vznik nové tvorby, ale také oznámila první koncert po nehodě. A konečně letos v dubnu jsme se mohli dočkat také první písně s názvem Aftermath (Následky) pojednávající o událostech onoho listopadového rána a následné době plné nejistoty. Na mě osobně nejsilněji zapůsobil hlavně samotný závěr písně, kde se zpívá:

 

Dnes se vzbudilo mé zbrusu nové já

Vím, že nemůžu přepsat minulost.

Včerejšek je pryč a já jsem připraven

na všechno to, co zítřek dá. (volně přeloženo z angličtiny)

Pokud vás kapela zaujala, můžete se spolu se mnou těšit na pátého června letošního roku, kdy Ghost Inside vypustí do světa novou desku. Věřím, že se máme na co těšit. 

 

Zdroje

https://www.irozhlas.cz/kultura/hudba/hudba-kapela-nehoda-autobus-ghost-inside-koncert-usa-hardcore-spojene-staty_1907210800_och

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ghost_Inside_(band)

 

Podpořte signály.cz