Pomalu a jistě se blíží letní prázdniny. Vzhledem k současné situaci se řada akcí zrušila. Řada akcí a táborů se však uskuteční se. Zde přinášíme přehled akcí, které doporučujeme v létě navštívit. Víš o nějaké akci, která zde chybí? Napiš nám a my ji sem doplníme.

zdroj

Proč jet v létě na křesťanskou akci? Co mi to přinese? Nebude to nuda? Přečti si svědectví Tadeáše, který vyrazil na RUNWAY camp.

 

Ahoj, jmenuju se Tadeáš a je mi osmnáct. Když mi bylo asi šestnáct, byl jsem takovej ten typ kluka, který si na něco pořád musí hrát, aby byl drsňák a frajer. V Boha jsem svým způsobem nijak zvlášť nevěřil, život jsem si chtěl "užít bez kecání po svém". V létě 2016 jsem zhruba takhle naložen vyrazil na Runway. Co jsem v průběhu zjistil, bylo, že Bůh tě miluje takovýho/takovou jaký/jaká jsi doopravdy - bez ohledu na pohlaví, hudební vkus nebo úspěchy. Miluje stejně průměrné jako úspěšné. On nekouká na vzhled, původ nebo komunikativnost, ale kouká přímo do srdce. Jemu nejsi jedno.

Tohle jsem zjistil i díky Runway campu. Jestli tedy zvažuješ, že pojedeš, můžu tě povzbudit, že se máš na co těšit.

 

Tipy, jak prožít prázdniny

 

RUNWAYcamp

 

Kdy: 9. - 15. 8. 2020

Kde: v klášteře na Hoře Matky Boží v Králíkách

Cena: 2 200 Kč

Věk: 15 - 19 let

Přihlášky: https://runwaycamp.cz/prihlasovani

 

Runway /ranvej/ je dráha, ze které letadla vzlétají na své cesty. Chceme se společně odlepit ze země a vzlétnout na cestu k Bohu. Ta může být často nebezpečná, ale cíl stojí za to!


 

Entercamp

 

Kdy: 26. - 31. 7. 2020

Kde: Pelhřimov – fara a kostel sv. Bartoloměje (spádové vikariáty - Pelhřimov, Tábor, Jilemnice);

České Budějovice – BiGy a kostel Sv. Rodiny (spádové vikariáty – České Budějovice, Český Krumlov, Praha a Benešov u Prahy); Strakonice – fara a kostel sv. Markéty (spádové vikariáty - Strakonice, Písek, Sušice, Prachatice, Příbram)

Na jednotlivých místech bude limitovaný počet účastníků (minimálně 12, maximálně 25). Přednost budou mít ti lidé, kteří mají do daného místa nejblíž. V pelhřimovské skupině na ENTERcampu je zatím podle přihlášeno méně než 12 lidí, proto je možné se ještě přidat.

Cena: 1 800 Kč

Věk: 13 - 23 let

Přihlášky a více informací: [email protected] 


 

Odlož si! - křesťanský zážitkový kurz

 

Kdy: 26. 7. - 1. 8. 2020

Kde: tábořiště Mrákotín

Cena: 2 500 Kč

Věk: 16 - 25 let

Přihlášky: [email protected]

 

Nezapomenutelný týden v Mrákotínské přírodě. Poznáš nové lidi a o sobě taky zjistíš kupu věcí. Prožiješ silné okamžiky, na které budeš vzpomínat ještě dlouho. Dozvíš se něco nového o Bohu a budeš mít možnost to sdílet s ostatními. Intenzivní chvíle budou střídat chvíle pohody, rutinu budou střídat všemožná překvapení. V každém případě to bude pořádná jízda, kterou si užijeme všichni společně.

 


 

RAFTcamp

 

Kdy: 2. - 8. 8. 2020

Kde: Přístav Rajnochovice

Věk: 16 - 25 let

Přihlášky: http://pristav.ado.cz/akce_pristav/raftcamp-2020/

 


 

Letní tábor KR Žďár nad Sázavou

 

Kdy: 12. - 25. 7. 2020

Kde: Rekreační zařízení Vyhlídka v Češkovicích

Cena: 4 000 Kč

Věk: 7- 15 let

Přihlášky: ZDE , pro více informací pište: [email protected]

 


 

JUMP

 

Kdy: 26. 7. - 1. 8. 2020 (ML), 3. - 9. 8. 2020 (XL)

Kde: Kostelní Vydří

Věk: 15-18 let (ML) a 18- 23 let (XL)

Přihláška: Přihlašování již proběhlo. V případě přihlašování náhradníků sledujte web ZDE.

 

JUMP je: Příležitost postavit se sám za sebe ve věcech víry. Příležitost zastavit se a zkoumat, čemu a komu věřím a proč. Příležitost nabídnout Bohu, že mu jsem k dispozici a že chci, aby v mém životě zabíral čím dál větší místo. Je to příležitost hodit kámen do stojatých vod svého života a být připraven na to, že vlny odhalí potřebu změny nebo věci, o kterých jsem nevěděl.

 

Příležitost poznat mladé lidi, kteří jdou stejnou cestou jako já, bojují se stejnými problémy jako já, vidí věci stejně anebo jinak, protože jejich životní cesta šla jinudy. Je to příležitost mít svůj názor a být s ním respektován. Příležitost zažít, že kostel a modlitba nemusí být v životě křesťana „nutné zlo“. Příležitost zažít zábavu, která člověka naplňuje a rozvíjí jeho schopnosti.

 

P.S.: Bacha! JUMP není all inclusive podnik, kde si zaplatíš a dál už se o nic nestaráš a výsledek je garantován zábavní agenturou. Záleží dost i na tobě, jak JUMP prožiješ ty sám, ale i jaký bude s tebou pro ostatní.


 

Antiochia


Kdy: 11.-19.7., 18.-26.7., 25.7.-2.8., 1.-9.8.
Kde: farnost Lipovec
Věk: 16 - 30 let
Přihlášky: antiochia.cz


🌞 Jak strávit tyto prázdniny? Můžeš se stát se misionářem Kristovým. 🐟⚓🙏 ❤️
A nepotřebuješ k tomu žádné speciální schopnosti. Přijeď takový jaký jsi a uvidíš, že i ty dokážeš zázraky!

Na program Antiochie se sjíždějí o mladí z celé České republiky a jedou na jedno místo, aby zde svědčili o své zkušenosti s Bohem a nabídli své schopnosti a dovednosti ke službě těm, kteří jsou možná ještě hledající, nebo o Ježíši Kristu ještě neslyšeli🔊.
Letos ti, kteří se přihlásí na Antiochii, ve čtyřech týdenních turnusech vyrazí do Lipovce u Blanska.

🔓Antiochie v Lipovci otevře faru opravdu pro všechny. Mladí zde vlastním svědectvím ukáží, že chodit do kostela je něco normálního a že pokud chceme žít s Kristem, nestačí přijít jednou za rok, nebo vůbec. Ukázat, že se víra žije především skrze společenství a že díky společenství jsme schopni a ochotni obětovat čas a energii i pro druhé lidi. ⛪


 

Být sama sebou

 

Kdy: 27.- 31.7.2020

Kde: v prostorách Centra naděje a pomoci (CENAP), Vodní 13, Brno

Věk: 12- 18 let

Cena: 1 800- 2 250 Kč

Přihlášky: ZDE

 

Na setkáních se formou her, testů a diskusí probírají témata, jako jsou sebevědomí, osobnost, komunikace, společenská etiketa, image, zájmy, partnerské vztahy, masáže, relaxace, lidská sexualita, závislosti, zdravá výživa, kosmetika, kadeřnictví.

 

  • Chceš lépe poznat sama sebe a zdokonalit svoji osobnost?
  • Trápí tě některé otázky týkající se dospívání a hledáš, komu se můžeš svěřit?
  • Hledáš program na prázdniny, který Ti nabízí nové zážitky, informace, ale i přátelství?
  • Hledají tví rodiče program, který podporuje zdravý tělesný i duševní rozvoj dospívajících?

 

Pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR pro pořádání letních táborů si můžete přečíst ZDE.

 

www.signaly.cz/podporte