Světoznámá křesťanská kapela Switchfoot vydala EP šesti coverů na písně světoznámých umělců (Jon Bellion, The Chainsmokers a další). Jejich tvorba začínala u čistého rocku a dnes dostala se k experimentálnímu prolínání různých žánrů s kvalitou na světové úrovni.

 

Zdroj

 

Switchfoot

Když tato dnes světoznámá křesťanská skupina začínala se svojí hudbou, byla pro její muzikanty hudba jenom koníček; nikdy nezamýšleli být tak slavní a známí, jako jsou dnes. Časem ale zjistili, že je v jejich skupině velký potenciál, a tak začali více nahrávat a koncertovat. Dnes mají na kontě jedenáct studiových alb, z toho je většina platinových. V roce 2010 získali za album „Hello Hurricane“ cenu Grammy za nejlepší rockové gospel album. Jejich asi nejpokrokovějším dílem je jejich album „Native Tongue” z minulého roku. V tomto albu pracují převážně s klasickými nástroji, ale využívají různé efekty na zpestření a ozvláštnění jejich zvuku, a právě tímto se album „Native Tongue” stalo tak ikonické pro jejich současnou tvorbu.

 

 

Covers EP

Už podle názvu víme, že se nejedná o EP vlastní tvorby, ale pouze o EP coverů. Switchfoot vybrali šest světoznámých písní a ztvárnili je svým osobitým a nápaditým stylem. I přesto, že jsou křesťané, jejich hlavním cílem v hudbě není předávat poselství o Bohu, i když k tomu jejich tvorba trochu směřuje. Vždycky se snažili oslovit co nejvíc mladých lidí, a to nejen křesťanů, proto nepřekvapí výběr právě těchto písní. Jejich osobité kreativní přepracování stojí za pozornost.

 

Odkaz na EP zde.

 

www.signaly.cz/podporte