Dnes o půlnoci odstartovalo hlasování v anketě Signály Awards 2020. Soutěž podpořil Institut H21 realizací a poskytnutím své platformy. Ve třech kategoriích hlasuje veřejnost, v kategorii Blog roku navíc i odborná porota. 

V anketě Signály Awards je možné udělit 0 – 3 kladné hlasy v každé kategorii. Hlasování je spuštěno na adrese hlasovani.signalyawards.cz od dnešní půlnoci do 19. 6. 2020 24:00. Průběžné výsledky hlasování veřejné nebudou, aby nedošlo k ovlivňování dalších hlasujících. Vítězové budou zveřejněni v živém vysílání 24. 6. 2020 ve 14:00 na Televizi Noe a na webu soutěže. Pořad bude přenášen i na Facebook Televize Noe.

 

Výherci ankety obdrží věcné ceny a budou pozváni do živého přenosu. Během vyhlášení budou zároveň vylosováni 3 hlasující, které také odměníme.

 

Každý hlasující smí hlasovat pouze jedenkrát. Udělené hlasy není možné zpětně měnit.

 

Decision 21 je hlasovací online platforma, jejímž cílem je výrazně vylepšit skupinové rozhodování. Vedle hlasování pomocí několika hlasovacích metod umožňuje i navrhování možností či kandidátů a diskuzi nad nimi. Navrhování a hlasování běží online na počítačích, mobilech nebo tabletech bez nutnosti instalace softwaru. Mezi další výhody hlasování s platformou Decision 21 patří mj. pokročilé způsoby verifikace hlasujících a přehledné a rychlé zpracování výsledků – ty jsou k dispozici ihned, či lze počkat na oficiální vyhlášení vítězů. 

 

Platformu Decision 21 provozuje Institut H21, což je nezisková organizace založená v roce 2016 matematikem Karlem Janečkem. Jejím cílem je pomoci navracet důvěru lidí v demokracii, zvyšovat zájem podílet se na veřejném rozhodování a seznámit veřejnost v České republice i v zahraničí s moderním volebním nástrojem D21 – Janečkovou metodou, která svou možností více hlasů nabízí větší společenskou shodu.

Nejznámější aktivitou Institutu H21 je volební hra Prezident 21, které se zúčastnilo na čtvrt milionu Čechů. Mezi jeho další aktivity patří Participace 21 zabývající se participací občanů na úrovni měst a obcí, škol i neziskových organizací; projekt Společná řeč vyzdvihující důležitost názorové plurality a konstruktivní diskuze; a vývoj online hlasovací platformy Decision 21

 

www.signaly.cz/podporte