V minutových zprávách pro vás dnes máme velice aktuální témata. Studentský Velehrad letos bude a máme se opravdu na co těšit. Pokud se doma nudíte a máte čas, doporučujeme vám poslechnout si Ecclesia podcasty. A na závěr signály.cz připravují pro nastávající dva měsíce veřejnou anketu Signály Awards 2020, která navazuje na dřívější soutěž Blog roku. Podívejte se na minutové zprávy.

Signály News 

Studentský Velehrad 2020

 

Studentský Velehrad se letos nakonec uskuteční a to 25.až 28.září na Velehradě. Jde o celostátní setkání vysokoškoláků, které se koná každé dva roky na známém poutním místě Velehradě. 15. ročník, který organizuje přípravný tým dobrovolníků složený z řad studentů i pracujících pod záštitou Vysokoškolského katolického hnutí (VKH ČR). Pro účastníky je akce jedinečnou příležitostí prožít společenství vrstevníků, diskutovat o vztazích, povolání, víře i každodenním životě. Paleta přednášek a workshopů nabízí podněty k zamyšlení. Koncerty, aktivity, společné slavení bohoslužeb a relax u něčeho dobrého – to je Studentský Velehrad! Minulých ročníků se zúčastnily již tisíce studentů a desítky známých osobností.

O čem je navíc Studentský Velehrad? Koukni na video a přihlaš se, zbývají poslední místa! 

 

Ecclesia podcasty 

 

Cílem Ecclesia podcastů je zprostředkovat zejména mladým lidem rozhovory se zajímavými osobnostmi z katolické církve. Diskutovat o aktuálním dění a aktuálních tématech s odborníky, jenž mají k dané problematice co říct. Vzdělávat se v otázkách souvisejících s vírou a křesťanstvím obecně.Nová epizoda (podcast) vychází ve formě audio nahrávky každých 14 dní a celé toto tvoří mladí lidé. Více informací a podcasty naleznete zde: www.ecclesiapodcast.cz.

 

Signály Awards 2020

 

V minulých letech jsme se signály.cz vyhlašovali veřejnou anketu s názvem Blog roku. Letos jsme se rozhodli dát příležitost i dalším mladým lidem, kteří se snaží skrze digitální prostředí šířit Kristovo jméno. Rozšiřujeme tak anketu o dvě kategorie navíc. Instagram roku a video roku. Pokud znáte ve svém okolí někoho, kdo se snaží skrze sociální sítě tvořit křesťanský obsah, budete mít příležitost je nominovat. Vítězové budou vyhlášeni v přímém přenosu v televizi Noe 24. 6. 2020 ve 14 hodin a získají zajímavé ceny. 

www.signaly.cz/podporte