Uplynulý víkend se konal již 9. ročník Godzone konference, který naplno využil potenciál "online prostoru". Projekt Godzone tak zrealizoval historicky první ONLINE konferenci s rekordní účastí 2000 účastníků. Pro zájemce, kteří nestihli konferenci živě, je zde stále možnost získat vstup na konferencia.godzone.sk a prohlédnout si konferenci z archivu do neděle 17. 5.

Foto: Godzone SK 

„Prežívame veľkú bázeň a vďačnosť za čas konferencie, ktorý sme spoločne ako generácia KIOBK prežili, hoci sme sa nemohli osobne stretnúť. Je úžasné, ako Pán Boh koná a dokáže všetko využiť na dobré, dokonca aj súčasnú situáciu. Godzone konferencia tento rok dosiahla najväčší počet účastníkov v jej histórii a online realizácia umožnila, aby sa dostala aj k ľuďom, ktorí by za bežných okolností na konferenciu nemohli prísť. S rečníkmi, kapelami a hosťami sme mohli cez online priestor priniesť nádej evanjelia, povzbudenie, zjednotenie v modlitbách a veríme, že Boh prostredníctvom tohto víkendu dal mnohým ľuďom možnosť nového začiatku a silu vstúpiť do vecí NANOVO,“ popisuje průběh konference ředitel projektu Godzone, Július Slovák. Jak to na konferenci vypadalo se můžete podívat ve videu pod článkem. 

Foto: Godzone SK

Na konferenci byli čtyři hlavní řečníci - Ján Buc, Jozef Mihok, Zuzana Petrová a Július Slovák ze Společenství SP. Hlavní témata, která se vysílala v blocích, zněla: Nově začít, překonat pád a znechucení, Nově odpustit sobě a jiným, Nově důvěřovat, Nově objevovat Boha a být ochoten jít dál. "Je čas nanovo se přiblížit k Bohu a vrátit se do svého nitra, do svého srdce, kde nás čeká Pán," hovořil v úvodní tématu redemptorista Jozef Mihok a později pokračoval: "Pokud zůstáváme při Kristu, stane se to, že už nežiji já , ale ve mně žije Kristus." Celý průběh konference modlitebny vedly kapely ESPÉ, LCH LIVE, PIARMUSIC a dokonce i anglický worship lídr MARTIN SMITH. Každá kapela svou jedinečnou chválou a hloubkou uctívání přiváděla posluchače do Boží blízkosti a lásky.

Foto: Godzone SK

Během programu konference nechyběla ani interakce s účastníky prostřednictvím 4 výzev, které zazněly na konci jednotlivých přednášek. Lidé byli pozváni natočit jak vykročí, usmějí se, napíší slovo odpouštím a natočí nějaký svůj talent. Toto vše projekt Godzone zpracuje a účastníci brzy uvidí výsledek. Díky dárcům a kampani "PBS - Pomoz bližnímu svému" se konference mohly zúčastnit i desítky lidí, kteří by si to finančně nemohli dovolit. 

Nedílnou součástí konference je mše svatá, kterou tento rok celebroval otec Ján Buc. Je to vždy výjimečný čas sjednocení pro generaci, které jde o Boží království. Už tradičním programem sobotního odpoledne byla "mix session" - hudebně-zábavný program, ve kterém se objevili hosté: Ivana Kučerová, profesionální tanečnice a choreografka, a Jaroslav Dodok, marketér a školitel v oblasti neformálního vzdělávání. Mezi jednotlivá kola zábavného programu svojí hudbou přispěli i vynikající slovenští interpreti - Simona Martausová, Martin Husovský a Janais, kteří nahráli speciálně pro konferenci své písně.

www.signaly.cz/podporte