Pokud stejně jako já patříte k lidem, kterým jak chvály, tak irský folk vykouzlí úsměv na tváři, zpozorněte. Rend Collective po více než dvou letech přichází s novým albem nazvaným Choose To Worship. Tady jsou moje dojmy z poslechu celé desky.

Zdroj obrázku

Text úvodní písně I Choose To Worship, podle které se zároveň celá nahrávka jmenuje, nám ukazuje odhodlání členů skupiny chválit Boha, i když se bude všechno hroutit a sypat. Následuje Revival Anthem, která byla puštěna do světa už loni v listopadu, se svojí silnou melodií. V několika následující skladbách (především v písni Still) můžeme slyšet kapelu experimentovat s docela jiným zvukem, než je ten, na který jsme zvyklí. 

Nám všem, kdo máme přece jen radši klasický styl tvorby Rend Collective, by se mohly líbit písně Unconditional a Behold He Comes, které jsou přesně tím, co by člověk očekával od moderního irského folku. Závěrečná třetina nových věcí na albu obsahuje písně jako předem vydanou Your Name Is Power nebo Wholehearted, která podle mě patří mezi nejlepší příspěvky celé nahrávky. Úplně nakonec kapela vložila povedenou akustickou verzi písně Your Name Is  Power.

Choose To Worship jako celek nám nabízí poměrně odlišný zvuk, než je ten, na který jsme u předchozích alb zvyklí. Zároveň si však kapela zachovává část toho, co na Rend Collective máme rádi. Pokud jste stejně jako já zvědaví, jak budou nové písně znít na živo, vyražte na koncert 3. 10. do Prahy.

 

Podpořte signály.cz

 

Zdroje

https://genius.com/albums/Rend-collective/Choose-to-worship

https://rendcollective.com/